Geçtiğimiz günlerde Tarım İl Müdürlüğü’nde toplanan komisyon, Büyükşehir Belediyesi’nin tesisin kurulacağı arazinin mera vasfından çıkarılmasına ilişkin talebini geri çevirerek söz konusu alanın olduğu gibi korunmasına karar verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz aylarda Tire Karateke Köyü yakınlarında, 28 hektarlık mera alanına katı atık depolama tesisi kurmak için çalışma başlattı. Proje uyarınca Bayındır, Ödemiş, Selçuk, Kiraz ve Beydağ gibi çevre ilçelerin çöplerinin bu bölgede toplanması öngörüldü.

TESİS ALANI KÜÇÜLTÜLDÜ

Tesisin kurulacağı alanın mera alanı olması tepkileri de beraberinde getirdi. Yöre halkı ve sivil toplum kuruluşları Büyükşehir Belediyesi'nin kararına büyük tepki gösterdi. Millet ittifakında da siyasi krize neden olan olayın ardından İyi Partili Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran'ın da devreye girmesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi projede revizyona gitmek zorunda kaldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in talimatı ile 28 hektarlık tesis alanı 10 hektara düşürüldü. Tesisin kurulacağı alanın 1992 yılından bu yana ilçenin çöpünün döküldüğü vahşi depolama alanının hemen yanında yer alacağı belirtildi.

Bu arada İzmir Büyükşehir Belediyesi tesisin kurulması öngörülen alan mera vasfında olduğu için Tarım İl Müdürlüğü'ne başvuruda bulundu. Başvuruda söz konusu alanın mera vasfından çıkarılması talep edildi. Geçtiğimiz günlerde toplanan Mera Komisyonu, kamuoyunda oluşan hassasiyeti ve gelen tepkileri de dikkate alarak mera alanının olduğu gibi korunması yönünde karar aldı.

Editör: Haber Merkezi