Mahalle muhtarı ve sakinlerinin imece usulüyle topladıkları paralarla, yangın anında elektrik kesintisi yaşansa bile su pompalarının çalışmasını sağlayacak bir jeneratör satın alındı.
Daha önce köyde çıkan yangınlarda elektrik kesintisi nedeniyle su vanalarının çalışmaması, yangına müdahaleyi geciktirmiş ve büyük zorluklara yol açmıştı. Bu sorunun tekrar yaşanmasını engellemek için harekete geçen mahalle halkı, dayanışmanın güzel bir örneğini sergileyerek kendi imkanlarıyla bu hayati ekipmanı temin etti.
Yeni alınan jeneratör, bir yangın anında elektrik şebekesinde meydana gelebilecek herhangi bir arızada devreye girerek su vanalarının kesintisiz çalışmasını sağlayacak. Bu sayede yangına müdahale ekipleri, su sıkıntısı yaşamadan daha hızlı ve etkin bir şekilde yangını kontrol altına alabilecek.
Bayındır Kaymakamı Murat Mete de bu özverili çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Alankıyı Mahallesi sakinlerinin bu duyarlı yaklaşımının diğer mahallelere de örnek olması gerektiğini vurguladı.