HABER: DİLEK AYVALI

Akıllara ise kahreden şu soru takıldı, “Acaba çocuklar kibrit veya çakmakla mı oynuyordu?”

BİRBİRİNE SARILARAK CAN VERMİŞLER

Bayındırlıları yasa boğan talihsiz yangının yankıları sürüyor. Alevlerin söndürülmesin ardından binaya giren AFAD ve itfaiye ekipleri, üç kardeşin kömürleşmiş bedenlerini birbirlerine sarılmış şekilde buldu. Yılların deneyimli itfaiyecileri bile gördükleri manzara karşısında gözyaşlarına hakim olamadı. Yangınla ilgili ise ortaya yeni iddialar atıldı. Anne, Nuriye Menderes’in (30) yangın sırasında iddia edildiği gibi ekmek almak için fırına gitmediği ve evde olduğu anlaşıldı. İki katlı binanın alt katında ise çocukların dayısı Selami Cengiz (46) kaldığı ortaya çıktı.

ANNE VE DAYI ÇARESİZ KALDI

Komşuların verdiği bilgilere göre, dayı Cengiz odasında uyurken çay yapmak için mutfakta bulunan anne çocukların odasından çıkan dumanları fark etti. Telaşla üst kata çıkan talihsiz kadın yangına müdahale edemeyeceğini anlayınca çaresizce alevleri çeşmeye taktığı bahçe hortumuyla söndürmek istedi. Bir yandan da feryat edip yardım isteyen annenin çığlıklarına uyanan dayı koşarak çocukların odasına çıktı. Kapıyı açmasıyla birlikte harlanan alevler dayıyı da çaresiz bıraktı.

ADLİ TIP’A GÖNDERİLDİ

Ailenin yakınları, 3 yaşındaki Talha’nın son derece hiperaktif bir çocuk olduğunu belirterek, “Eski evlerde soba bir odada yanar ve tüm kapılar ev sınsın diye açık bırakılır. Anne çok dikkatli biriydi, çocukların bulunduğu odada soba yoktu. Belki de çocuklar ellerine geçirdikleri kibrit veya çakmak gibi yanıcı maddelerle oynarken eşyalar tutuşmuş olabilir” şeklinde konuştular. 

Editör: Haber Merkezi