Yaklaşık 2000 kişinin katıldığı yemeğe Ak Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe kamu kurum ve kuruluşları müdürleri, oda başkanları, muhtarlar, ilçe teşkilatı ve partililer katıldı. İftar yemeği öncesi, Kuran- ı Kerim okundu. Ardından ezanın okunmasıyla birlikte salonda bulunan davetliler oruçlarını açtı. Yemekte birlik ve beraberlik mesajları verildi. Yemeğin ardından İlçe Başkanı Uğur Demirezen konuşma yaparak iftar yemeğine katılan davetlilere ve partililere teşekkür etti.

Yerel seçimlerden sonra büyük ustanın da dediği gibi ‘Durmak yok yola devam’ mantığı ile hareket ediyoruz diyen Demirezen yerel seçim sonrasındaki 4 aylık süreçte Ak Parti’nin Bayındır’daki çalışmalarını anlattı. Demirezen, “ Ergenli Barajının ihalesi, yer teslimi yapıldı. Yakın bir zamanda hep birlikte temel açılışını yapacağız. Geçtiğimiz hafta Zeytinova Barajından dereye su bıraktık. Barajımız tamamlanmıştır. Boru ishale hatları döşemesi hala devam etmekte. Fakat hem boruların sağlığı açısından hem de ne olup ne bittiğini görmek için ve şuan da çiftçilerimiz bu suya ihtiyaç duyduğu için baraj kapaklarından 8-9 cm açarak su bıraktık. Adliye sarayı inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor. Hükümet Konağı inşaatı da kısa zaman içinde başlayacak. 300 kişilik KYK yurdumuzun da inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor.” Dedi.  Konuşmasında Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Demirezen bu seçimin yeni bir miladın başlangıcı olacağını belirterek,  “ 12 yıldan beri girdiği her seçimde partimizi zirveye taşıyan Recep Tayyip Erdoğan’ı devletin en üst kademesi olan Cumhurbaşkanlığı görevine getireceğiz. Bayındır teşkilatı olarak hep birlikte en  iyisini yapacağımıza inanıyorum. ” dedi.

“Başbakanımız 12 yıl boyunca CHP’yi muhafazakarlaştırdı”

Yemek sonrası konuşma yapan Milletvekili Nesrin Ulema şunları söyledi. “ 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yerel seçimde olduğu gibi halkımız doğru olanı seçecektir. Bakın Erdoğan korkusu birbirine zıt partileri birleştirdi ve ortak aday yaptırdı. Sayın Başbakanımız 12 yıl boyunca CHP’yi muhafazakârlaştırdı. Ak Parti iktidarına kadar millet iradesi ne zaman tecelli etmeye kalksa hep birileri gelmiş demiş ki ‘Hayır. Bizim size biçtiğimiz bir kılıf, bir rol var. Siz bunun dışında rol üstlenemezsiniz’ demişler. Sağcı solcu demişler kardeşi kardeşe kırdırmışlar. Ekonomik krizler demişler, koalisyon hükümetleri demişler. İşte Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kurulan Ak Parti bu ülkede 2002’de önce birlik ve  beraberlik tohumlarını ekti. Bizim bir ve bütün olduğumuz vurgusu her yerde dile getirildi. Çaresizliklere Ak Parti iktidarı çare buldu. Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, Türkiye’nin neresine giderseniz gidin Ak Parti iktidarının hiçbir ayrım yapmadan oy vermiş veya vermemiş demeden oraya yapmış olduğu yatırımla karşılaşmanız mümkün”

“Bu 12 yıllık süreçte kolay şeyler yaşamadık”

“En yakın zamanda yaşadığımız gezi parkı olayları, ardından 17 ve 25 Aralık operasyonları ve hemen ardından gerçekleşen 30 Mart yerel seçimleri. Bunların öncesi de var. Kapatma davaları, 367 garabeti. Fakat bu ülke 30 Mart seçimlerinden sonra bir kez daha haykırdı. Millet iradesi başımızın üstündedir. Bu iradeye namusumuz gibi sahip çıkacağız. 12 yıllık süreçte kolay şeyler yaşamadık”

Konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediyesini hizmet etmemekle eleştiren Ulema, “ İzmir Büyükşehir Belediyesi yapmadığı hizmetlere bir sürü bahane uyduruyor. Ama Ak Parti ülkenin her yerine ayrım yapmadan hizmet götürüyor. Milletin ihtiyacı olan her şeyi dün olduğu gibi bundan sonrada yapmaya devam ediyoruz. Hükümetimizin Bayındır’a getirdiği hizmetleri ilçe başkanım saydı. Bayındır’a hizmetlerimiz devam edecek. ” dedi.

Milletvekil Nesrin Ulema iftar programı sonrasında yaklaşık 2 saat boyunca vatandaşlarla birlikte çay içip sıkıntılarını dinledi not aldı. 
Mehmet Akif Avşar (Bayındır)

Editör: Haber Merkezi