İzmir’deki toplantıya, Kiraz Eski İlçe Başkanı Pilot Zeybek,

Ödemiş Eski Belediye Başkanı Mehmet Eriş ve Eski İlçe Başkanı Hikmet Güriş, belediye eski meclis üyeleri ve eski-yeni parti yöneticileri katıldı.

 

NAZİF HARUPÇU

 

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından CHP’de başlayan parti içi tartışmalı süreçte alınan olağanüstü kurultay kararı sonrası aday olan Yalova Milletvekili Muharrem İnce İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. İl Başkanı Ali Engin’in olmadığı ziyarette İnce’yi Örgütlenmeden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Barış Erel ve İl Sekreteri Sevda Erdan Kılıç ile birlikte partililer karşıladı.

Eski, yeni birçok ismin de katıldığı basın toplantısında konuşan İnce, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile farkını anlatarak söze başladı.

GENEL BAŞKAN İDDİASINI KAYBETMİŞTİR

BEN ŞEREFLİ İKİNCİLİĞİ DEĞİL, İKTİDAR VADEDİYORUM..

İnce, “Genel Başkan bugün yaptığı açıklamada, ‘anlamlı bir oy kaybı olursa bırakırım’ diyor. Haziran 2011 seçimlerinde de ‘artışı sağlayamazsam bırakırım’ yüzde 40'ı bulamazsam diyordu. O zaman 'kazanamasam bırakırım' diyordu bugün 'çok fazla kaybetmezsem bırakırım' diyor.

Ben ‘kayıp’ demiyorum. İktidar vaat ediyorum. Sayın genel başkan kayıptan bahsediyor. Kendisi şerefli ikinciliğe razı... Fenerbahçe’nin, Galatasaray’ın teknik direktörü ‘ben ikinciliğe razıyım’ dese kulüp başkanı orada tutar mı?

Türkiye'de solun oyu yüzde 30'muş, CHP de yüzde 25 oy alıyormuş. İdare edin diyorlar.  Ecevit yüzde 42’yi nasıl aldıysa ben onu almak istiyorum.  Ben partiyi iktidar yapmak istiyorum. Sayın genel başkanın iddiası yok. Benim iddiam var”

O, SEÇMENLERİ' TIPIŞ TIPIŞ' SANDIĞA GÖRÜTMEK İSTİYOR, BEN 'KOŞA KOŞA' SANDIĞA GÖTÜRMEK İSTİYORUM.

Muharrem İnce, “Türkiye’de her şey değişti ama bir tek muhalefet değişmiyor. Hem de politikaları değişmiyor. Bakın insanlar borç batağında, tarım çökmüş. Her türlü sorun var.

Bütün şartlar oluşmasına rağmen CHP umut olamıyor. Koşullar uygun ama CHP’nin el fireni çekilmiş hareket edemiyor” dedi.

KUVAYİ MİLLİYE'DEN BESLENİP GELECEĞE SÖZ SÖYLEYEN PARTİ OLACAĞIZ

 İnce,“Hep birlikte geleceğin tarihini yazacağız. Özeleştiri yapan, yenilikçi, kendisini geliştiren, geçmişinden, Kuva-i Milliyeden beslenip geleceğe söz söyleyen bir parti olacağız.

Bizim mücadelemizde emek, ekmek, özgürlük ve cesaret olacak.

İNSANLARI KANDIRMAYACAĞIM. SÖZÜM EYLEMİM BİR OLACAK

İnce, “Diyarbakır’a gidip farklı konuşup İzmir’de farklı konuşmayacağım. Aynı cümleleri kuracağım, insanlara yalan söylemeyeceğim, insanları kandırmayacağım.

Türkiye’de ‘demokrasi’ dedikten sonra kendi partimde demokrasiyi yok etmeyeceğim. Türkiye'de demokrasi iddiasında bulunabilmek için önce kendi partinde demokrasiyi işleteceksin.

Bilgili, iddialı, ısrarlı siyasetimizi sürdüreceğiz. Ben ‘anlamlı oy kaybı’ gibi ikinciliğe razı cümleleri sizin kabul edeceğinize inanmıyorum”

İKİNİCİLİĞİ KABUL ETMEK, DEVRİMİN VE DEVRİMCİLİĞİN PARTİSİNE YAKIŞMAZ

Atatürk’ten öğrendiğimiz ‘hiçbir mazeret başarıyı engelleyemez’ sözünü hatırlamalıyız diyen İnce, “İkinciliği kabul etmek devrimin ve devrimciliğin partisine yakışmaz. Birincisi kesinlikle korkmuyoruz. Yedi düvelden korkmamışız da bir tane Kasımpaşalıdan mı korkacağız?”

Ben CHP’ye solculuğunu, devrimciliğini yeniden hatırlatacağım

İnce, Genel başkanlığa adaylığını açıkladıktan sonra çok ciddi oranda destek gördüğünü ifade etti. İnce, “Anadolu’da umut yükseldi. Yozgat’tan kurultay delegesi aradı. Bana ‘vatandaş Muharrem İnce’ye oy ver diyor’ dedi.. Eğer üyelerle seçim yapılırsa yüzde 95 oy alırım. Kurultay delegeleri bakkala, eşinize, markete sorun. Onlar size kimi gösteriyorsa ona oy verin. Eminim ki sokakta, yüreklerde ben varım. CHP iktidarını hep birlikte kuracağız. Buna çok inanıyorum.

Bu ülkenin topraklarından bereket fışkıracak. Sanayici rekabet edecek, gençlerimize özgürlük şarkıları söyleteceğiz. Anadolu’da sanatçılar özgür düşünecek. Hiç yalan söylemeyeceğim bu millete. Alevilerin haklarını Rize’de anlatacağım.  Bir yerde özgürlük söylenecekse, emekten bahsedilecekse orada sol vardır.

Ben CHP’ye solculuğunu, devrimciliğini yeniden hatırlatacağım. Bir birey, istek, talebin kimden geldiğine bakmayacağım. Talebi kim istedi değil talebin insancıllığına, bilime, hukuka uygun olup olmadığına bakacağım. CHP çağdaş, özgürlükçü bir parti olacak” dedi.

GEZİ RUHU İLE ÇÖZECEĞİZ

 İnce, “Bana ‘nasıl ülkenin sorununu nasıl çözeceksin’ diyorlar. Mesela Kürt sorununu sol birikim ve Gezi ruhu ile çözeceğim. Gezi’de herkes bir araya geldi. Ama iktidar onları gazlarken BDP, CHP, Alevi, Sünni diye ayırmadı. Herkesi copladı. Bir diktatörlük gelirse herkese gelecek.

Benim genel başkanlığımda size söz veriyorum başarısızlığın arkasına saklanıp genel başkanlık koltuğunda oturmak için çeşitli oyunlara girmeyeceğim. Bütün seçimlerde üyelerle birlikte ön seçim olacak. Buna yerel ve genel seçimler dâhildir. Şu anda yüzde 15 bir kota var. Ben kotayı yüzde 5’e düşüreceğim. Partiyi iki seçimin birinde birinci parti yapamayan istifa etmiş sayacak. Eğer seçimde partiyi birinci parti yapamazsam istifa edeceğim”

İZMİR CHP DELEGELERİNE ÇAĞRI

İnce,“Toplam 66 kurultay delegesinin tamamından destek bekliyorum. Genel Merkez yöneticilerinin delegelere baskı yaptığını, imza topladıklarını biliyorum. Delegeler de beni arıyor. Mecburum imza vermeye ama oyum senin diyor. İmzayı engelledin, oyu nasıl engelleyeceksin?

 Ben İzmirlilerin, çağdaş, yurtsever Atatürkçü insanların temsilcileri olan delegelerin, sokağın sesini sandığa yansıtacağına, küçük siyasi hesaplar yerini partinin geleceğini, ülkenin geleceğini düşüneceklerine inanmak istiyorum ve inanıyorum”

GENEL BAŞKANDA İKTİDAR UMUDU GÖRÜYORLAR MI?

İnce,”Soru şu: 2015’te Sayın Genel Başkan'da, Başbakan olma ihtimalini görüyorlar mı? Görüyorlarsa statükoya devam etsinler. Görmüyorlarsa yeni bir umuda imza atsınlar, gelsinler yanıma bu partiyi birlikte iktidar yapalım.

2015 SEÇİMLERİ SON SEÇİMDİR.

İnce, CHP’nin uzun süredir oy kaybı yaşamasına ‘neden şimdi aday olduğu’ sorusuna da yanıt verdi. İnce, “Eğer 2015’te CHP yüzde 30 altında oy alırsa, AKP yine yüzde 45’i aşarsa anayasayı değiştirme çoğunluğunu ele geçirir. İşte o zaman başkanlık sistemi gelir.  İşte o zaman yandık. Bir daha CHP’ye iktidar olma umut da olmaz. Türkiye'de seçim de olmaz.  Yani bu seçimde gerileteceksin öbür seçimde indireceksin. Ben bu ruhu Sayın Genel başkanın örgüte verdiğine inanmıyorum, görmüyorum. Bu seçim onun için önemli. Başkanlık sisteminin önünü kesmek lazım. Ben bunu keseceğime inanıyorumBaşarılı olamazsanız istifa edecek misiniz? Sorusuna cevaben Muharrem İnce, “Niye istifa edeyim. Ben bu partide 15 yaşında dağlara, taşlara Karaoğlan, Ecevit yazanlardan birisiyim. İstifa etmek isteyen buyursun etsin.  Burası benim yuvam. Burası benim gençliğim. Benim ömrüm burada geçmiş "

YARIŞIN DEMOKRATİK KOŞULLARINI SAĞLAMAK YÖNETİCİLERİN GÖREVİ

İnce’nin ziyaretinde konuşan İl Başkan Yardımcısı Barış Erel de, “CHP girdiği her seçimden, kurultaydan güçlenerek çıkmak iddiasında olan bir partidir. CHP’de, yarışın demokratik koşullarını sağlamak her kademedeki partilinin görevidir. Bu önemli sorumluluk bilinciyle, sosyal demokratlığın bilinciyle, CHP li olmanın erdemine yakışır bir şekilde, İzmir’in demokrat kimliğine yakışır bir şekilde Sayın İnce’yi tebrik ediyoruz” dedi.

KİMLER KATILDI?

Toplantıya, CHP YDK Üyesi Ülkü Caner, CHP İzmir eski İl Başkanı Kemal Karataş, Urla İlçe Başkanı Yusuf Baratalı, Karaburun eski Belediye Başkanı Serdar Yasa, Gaziemir Eski İlçe Başkanı Yüksel Demirsoy, Kiraz Eskli İlçe Başkanı Pilot Zeybek, Ödemiş eski Belediye Başkanı Mehmet Eriş ve Eski İlçe Başkanı Hikmet Güriş, belediye eski meclis üyeleri ve eski-yeni parti yöneticileri katıldı.

Editör: Haber Merkezi