“ Kendisiyle tedavi olduğunuz şeylerin şeylerin en hayırlısı sa'ut (burun damlası), HACAMAT (kan aldırma), ledüd (ağızdan damlatma) ve meşiyy (müshil içme)  dir. ” Hz. Muhammed SAV
Kupa Terapisi (Cupping Therapy) geleneksel adıyla Hacamat beş bin yıllık geçmişe sahip sağlık açısından önemli bir tedavi şeklidir. Kupa Terapisi İslamiyette de  önemeli yer tutar. Müslümanlar için ayrıca önemli olmasının sebebi Hz. Muhammed tarafından bizzat uygulanmış ve tavsiye edilmiş olmasıdır. 5000 yıllık süreçte çeşitli mediniyetler tarafından kullanılmış günümüzde de çeşitli ülkeler tarafından kullanılan faydalı bir tedavi yöntemidir. İlk günlerinden bu güne uygulama için metal, bambu, boynuz, cam aletler kullanılırken günümüzde hijyen şartlarına uygun tek kullanımlık vakum cihazlarıyla yapılmaktadır. Bu aletler pratik ve vakum şiddetini kontrol etmek açısından daha kullanışlıdır. Kupa Terapisi akupunktur bölgelerindeki deri altı dokularında birikmiş, sinirleri tıkayan ve hastalıklara  neden olan pis kanın vakumlanarak vücuttan dışarı atılmasıdır. Kupa Terapisi ile kan dolaşımını etkileyen, yavaşlatan toksik maddeler temizlenerek damarlarda temiz kanın dolaşması böylece hastalıklı bölgenin iyileşmesi sağlanır. Kupa Terapisi dünyanın birçok ülkesinde yaygın ve hiçbir yan etkisi olmayan bir tedavi yöntemidir.
Kupa Terapisi tek kullanımlık kupalarla tedavi uygulanacak bölgeler vakumlanarak hem pis kanın bu bölgeye toplanması hem de o bölgenin uyuşması sağlanır. Vakumlanan bölgeye ince çizikler atılır ve bir kez daha vakumlanarak pis kan dışarı çıkarılır. İşlem esnasında ağrı ve acı hissedilmez.
Kupa Terapisinde iyileşme süreci hastalığın boyutuna bağlı olmakla birlikte ilk seansla beraber rahatlama hemen fark edilir. Kupa Terapisi müslümanlar tarafından sadece sünnet olduğu için uygulanabilirken hastalıklar içinde 70 derde şifa olduğu belirtilir. Bunlardan bazıları: Tansiyon, psikolojik hastalıklar, kronik yorgunluk, migren, kolestrol, astım, unutkanlık, uykusuzluk, adet düzensizliği, baş ağrısı, kireçlenme, kansızlık, romatizma, bel ve boyun fıtığı, egzama, kemik erimesi, hormonal bozukluklar, cilt hastalıkları, sırt ağrıları, huzursuz ayak sendromu, epilepsi, panik atak, diyabet, hemoroid.
Kupa Terapisinin (Hacamat) Faydaları: 
· Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücuda direnç kazandırır.
· Kanı katılaştıran, dolaşımı bozan fazla asitler vücuttan atılır.
· Metabolizmayı düzenler. 
· Kandaki gaz ve toksinleri atar.
· Ödemleri çözer, ağrıları giderir.
· Böbrek, idrar yolları, safra kesesi hastalıklarına iyi gelir.
· Hastalıkları önler.
· Kan üretimi ile ilgili görevli organları uyarır.
· Beyin fonksiyonlarını canlandırır.
· Baş ağrısına ve dönmesine, yara, egzama, uçuk, sedef ve saç dökülmesine, göz ve göz kapakları, ağız, diş, diş etleri ve burun hastalıklarına iyi gelir.
· Unutkanlık, dikkat eksikliğini giderir. Hafızayı kuvvetlendirir.
· Değişik nedenlerden dolayı vücudun belli noktalarında biriken toksinler dışarı atıldığından vücudun bio-elektirik enerjisi ve aurası yoğunlaşır. 
· Kılcal damarlardaki pis kan temizlendiği için organlar daha düzenli çalışır.
· Sağ ve sol beyin lobları daha etkin ve dengeli kullanılmaya başlanır.
· Beyinde daha çok endorfin salgılanmasını sağlar.
· Vücuda canlılık ve enerji verdiğinden cilt ve vücut daha dinç görünür.
Sevgi ve huzurla...
Kişisel seanslar, Kupa Terapisi (Hacamat), Subliminal Cd. ve Kişisel / Grup Meditasyonları için lütfen randevu alınız. 
Telefon: 0.534. 628 72 27
Facebook: 8/9 Kişisel Gelişim Merkezi – Ayşen Akbulut