HABER: DİLEK AYVALI


Zeybek Ateşi Ekibinin eğitmenleri Halil Altın ve Tugay Can Dünya Yıldızları ile birlikte sahne alarak, İzmir Ekonomi Üniversitesini salladı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Dünya yıldızlarına ev sahipliği yaptı. Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin hibe desteği ile İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde gerçekleştirilen “Maddeyle Değil Sanatla Yaşa” projesi kapsamında İtalya’nın Dünyaca ünlü Gomalan Brass Quintet ekibi ve Anatolia Horn Quartet konserler verdi. Dünyaca ünlü ekip ile birlikte Tire Kültür Derneği’nin Zeybek Ateşi Ekibi eğitmenleri Halil Altın ve Tugay Can da sahne aldı.

Dünya’da tek olan Anatolia Horn Quartet’in 30 Mart Pazartesi günü gerçekleştirdiği konserde Anadolu’nun her bölgesinden halk türküleri korno tınıları ile seyirciye sunuldu. Halil Altın’ın davul çaldığı türkülerde Tugay Can Zeybek oynadı. Tugay Can, Yörük ali Zeybeği ile doğaçlama olarak sahnelediği İzmir’in kavakları oyunlarını oynadı. Tugay Can’ın, kostüm olarak Zeybek Ateşi Gösterisinde kullanılan Atçalı Kel Mehmet kostümü ile sahne aldı.

Yoğun bir seyirci kitlesinin izlediği Gomalan Brass Quintet, konser programında İtalyan operalarından film müziklerine ve danslara kadar geniş bir repertuar sergiledi. Toplulukların temsilcisi Zafer Yümlü, bu projede yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını, tüm dünyada konser programlarının süreceğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi