HABER: NAZİF HARUPÇU


     Ulaştırma ve Denizcilik eski Bakanı Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ödemiş Belediyesi’nde buluştu.

AK Partili Belediye Başkanlarıyla Kiraz’da koordinasyon toplantısı yapmak için İzmir’e gelen Binali Yıldırım, beraberinde Ak Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir Milletvekilleri Aydın Şengül ve Ali Aşlık ile birlikte Ödemiş Belediyesi’ni ziyaret etti. Aynı gün köylerde incelemelerde bulunmak amacıyla, Ödemiş’te olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ak Parti İlçe Başkanı Halil Demir ve yönetim kurulu üyeleri, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Ak Parti Milletvekili aday adayları Ali Hadim, Müjde Çelik, Mehmet Bayındır, Kerem Ali Sürekli, Atilla Kaya, Kenan Otçiken, Belediye meclis üyeleri, Belediye daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş Binali Yıldırım’ı karşıladı. Ödemiş Belediyesi’nde basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmede, Yıldırım, Kocaoğlu’na geçtiğimiz ay vefat eden kardeşi için başsağlığı diledi.  

Badem, Kocaoğlu’nu yalnız bırakmadı

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş’in 13 mahallesinde incelemelerde bulunmak için gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaretlerinde yalnız bırakmadı. İlk olarak Bozcayaka mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelen Başkanlar,  Ödemiş’in güneyindeki yüksek bölgelerde bulunan Çamlıca, Küre, Küçükören ve Hamamköy mahallelerini birlikte gezdi. Görüşmelerde muhtarlardan gelen talepler vatandaşlarla paylaşılarak, vatandaşların istekleri dinlendi. İki başkanda hizmetlerin aksatılmadan yerine getirilmesi konusunda vatandaşlara bilgiler verdi.

Kaymakçı’da yine fahri hemşerilerinden Yıldırım’a görkemli karşılama

Cumhurbaşkanı danışmanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Ödemiş Belediyesi'nden sonra Kaymakçı mahallesine gitti. Burada Eski Belediye Başkanı yeni Büyükşehir Belediye meclis üyesi Halil Güler ve Kaymakçılılar tarafından yolu kesilerek tezahüratlar eşliğinde parka geldi.

Kiraz yolu üzerindeki Kaymakçı Mahallesi’nde yolu partililer tarafından kesilen Yıldırım, kendisi için kesilmek istenen ineğin kesilmesini güçlükle engelledi. Yıldırım’ın direnç göstermesini engellemek isteyen partililer renkli görüntülere neden olurken, eski Bakan Binali Yıldırım’ın dediği oldu. Ve İnek kurban edilmedi. Bu kez Kaymakçılılar, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’i omuzlarına alarak tezahüratlarda bulundular.

Burada vatandaşların sorunlarını, İlgili Bakanları arayarak çözüm bulunması konusunda söz aldı.

Bakan Yıldırım daha sonra Kiraz ilçesine giderken, Kiraz Ak Parti Gençlik Kolları ve Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Özcan Kaymak, konvoyun önünü keserek, Yıldırım’a bir buket çiçek verdiler.

Nikâh şahitliği yaptı

Programı için Kiraz İlçesi’ne hareket eden İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ı burada Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül, Kiraz Ak Parti İlçe Başkanı M. Emin Avşar, Kiraz Gençlik Kolları Başkanı Erman Aktaş,  Kadın Kolları Başkanı Ayfer Duran, Belediye Meclis üyeleri, Kiraz Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Özcan Kaymak ve Hüseyin Bülbül,  Parti yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda vatandaş karşıladı.

Kiraz Türk Telekom Yatılı Bölge Okulu’nu da ziyaret ederek okul yönetimi ve öğrencilerle bir araya geldi. Güreş şampiyonu öğrencilerin antrenmanını da izleyen Yıldırım, okulu ilk kez ziyaret ettiğini, öğrencilerin başarısından gurur duyduğunu söyledi.  Kiraz Belediyesi’nde kalabalık partili grubu ve vatandaşlar tarafından karşılanan Yıldırım, nikâhları kıyılacak bir çiftin ricasını da geri çevirmeyerek nikâh şahitliği yaptı.

Kiraz Belediye hizmet binasında ilçe başkanı Mehmet Emin Avşar, Kiraz ilçesine yapılması gereken projelerin hızlandırılması konusunda Binali Yıldırım’dan destek istedi ve Yıldırım’a 3 tane dosya verdi.

Binali Yıldırım burada yaptığı konuşmasında, “Kiraz moral bulduğumuz insanları cana yakın bir ilçemiz. 2007 yılında Telekom’a okul yaptırmaya karar verdiğimizde baktık bu okulu nereye yapabiliriz diye. Bu okul yapıldı, öğrenime başladı ve ancak bugün ziyaret etme imkânı bulduk.

Bir şey gördük, İzmir şampiyonu güreşçiler bu okulda ve gurur verici.

Başkanımızın babası Durmuş Bey, Allah rahmet eylesin çok sevdiğimiz kardeşimiz idi. Bugün Saliha hanıma sahip çıkacağız. Bizim hizmet anlayışımızda nerede hizmet yapılacaksa biz oradayız. İhtiyaçlar ve imkânları değerlendirip bu çerçevede, Önceliklere dikkat ederek yapacağız. Kiraz köyü fazla ve yaygın olan yerleşim alanı. Alt yapısı Büyükşehir’e geçti. Büyükşehir bu konuda gerekli hassasiyeti göstermezse, biz de kayıtsız kalamayız. Geçtiğimiz 12 yılda, Türkiye Hava, demir, duble yolları, iletişimle akıllı telefonları ile büyük değişimi yakaladı. Bu değişim ekibinde bizde yer aldık. İzmir’e yaptığımız çok hizmetler var ve yapacağımız daha çok hizmetler var. İzmir bunu biliyor, Bizde bunu biliyoruz. Biz isterdik ki, Hizmette ayrım olmasın. Yapılan hayırlı hizmetler engellenmesin. Yapılması içinde herkes el atsın ve destek olsun. Ne olursa olsun, bizim buralara borcumuz var.

Buraya karşı sorumluluğumuz var. 2011 seçimleri ve geçen yıl buraları karış karış dolaştım. Buralarda gördüğümüz itibar sorumluluğumuzu kat kat artırıyor. Aynı anlayış ve sorumlulukla hizmet etmeye devam edeceğiz. Moralinizi bozmayın. Sizin kardeşiniz ve hemşeriniz var. Elimizden geldiğince hizmetlere devam edeceğiz. Biz İzmir’le özdeşleştik. İzmir’in benim yanımda özel bir konumu var. Önemli olan Ülkemizin birliği ve beraberliği zarar görmesin. Birlik ve beraberliğimiz bozulmasın. Gerisi çok kolay. Geçtiğimiz 12 yıl ortada. Biz hayallerle konuşmadık ve yaptıklarımızla konuştuk. Kiraz ilçemizde Başkanımız Mehmet Emin Avşar bayrağı devraldı ve tecrübeli siyaseti ile Belediye Başkanımız ile birlikte burada en güzel hizmetleri birlikte verecekler.

Bu birlik beraberlik yine 7 Haziran seçimlerinde de aynı şekilde sürecek.

Tünellerde sorun yok

Hükümetin 35 proje arasında gösterdiği ve yapım aşamasında sona yaklaşıldığı Konak Tünellerinin Mayıs ayında biteceğini vurgulayan Yıldırım, “Konak Tüneli Mayıs ayı itibariyle açılışa hazır hale getirilecek. Her iki tünelin kazma işlemi bitti. Işıklar göründü. Üzerinin beton kaplamaları yapılıyor. Yol ve alt-üst temel çalışmaları bitiyor. Hem Yeşildere Yolu hem de sahil tarafından sahil bağlantılarına da çalışmalarına girildi” dedi.

Kiraz Ak Parti ilçe başkanı Mehmet Emin Avşar’da konuşmasında,

“Belediye Başkanımızın partimize geçmesinde, Bakanımız Binali bey ve İl Başkanımızın çok büyük katkısı var.

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül, “Sizlerde biliyorsunuz. Zor bir süreçten geçtik ve bugün burada sizler bana ev sahipliği yaptınız.

Biz kocaman bir aileyiz. Önümüzdeki süreçte en iyi adım atacağımıza inanıyorum” dedi.

Daha sonra Kiraz Koru motelde, 7 Belediye Başkanı dahil partililerle konuşma yapan Yıldırım, “Biz yolları zaten yapıyoruz, Aslolan gönüllere yol yapmaktır. Ve çalışmalarımızı bu yönde sürdürmektir. Bu çok önemli” dedi.

Editör: Haber Merkezi