Milli Piyango heyecanı gitgide tırmanıyor. Zengin olmak isteyenlerin umudu haline gelen ve 19'uncu yüzyılın ortalarında başlayan Milli Piyango bu yıl yine çok konuşulacağa benziyor. Yılbaşı gecesi hatırı sayılır bir ikramiye dağıtılacak ve büyük ikramiyenin tam bilete vurması halinde bir kişi tam 50 milyon TL kazanacak

İşte 50 milyon liralık büyük ikramiye

Milli Piyango İdaresinin yılbaşı özel çekilişinde vereceği 50 milyon liralık büyük ikramiyeyi de basına gösterdi. Büyük ikramiye, 500 bin adet 100 liradan oluşuyor.

Milli Piyango bileti alan Hüsnü Bağrıaçık, “Bugün yine şansımızı denemek üzere Milli Piyango bileti aldık. Her sene yılda bir kez bilet mutlaka alırım. Bu bana Uğur getirir, Uğur bey kardeşim gibi.

Bana bilet çıkarsa, Bu memlekete fabrika kurmak en büyük hayalim.

Çünkü ben zamanında iş konusunda çok büyük sıkıntılar çektim. Bunu çok iyi bilirim” dedi.

Milli Piyango bayisi Uğur Turan’da şunları söyledi, “Şu an yoğun ilgi var. Bilet sayısı gün geçtikçe azalıyor. Şu an satışlarımız iyi” dedi. 

İnsanlar bileti kendisi alınca şansı arttığına inanıyor

İnsanların çoğu biletlerini kendileri seçerek şanslarını artırdıklarına inanıyor. Yani makineden oynanan bilet sayısı oldukça az. Biletleri kendimiz seçerken de genelde hangi rakamların bulunduğuna dikkat ederiz. Bunu yapan kesimin büyük kısmı da bilette farklı rakamlar olmasına özen gösteriyor. Yani her bilette her rakamdan sadece bir tane olmasının şansı artırdığı düşünülüyor. 45 yılda kendisini tekrarlamayan biletlerin büyük ikramiyeyi kazandığı sadece 5 yıl var. Kalan 40 yılda kazanan biletlerde aynı rakam birden fazla kullanılmış. Bayilerde bazen saatlerce kuyruk bekleyen 'ikramiye avcıları'nın çoğu makine yerine kendi seçiminin şans getireceğine inanıyor. Burada doğru bilinen yanlışlardan biri de biletlerde farklı rakamlar aranması. Ancak şanslı rakamlar kendini genellikle tekrar ediyor. 

Haber: Nazif HARUPCU 
Editör: Haber Merkezi