HABER: TOLGA KIZGIN /YERELGÜÇ

İzmir İl Özel İdaresi’nin kapanmasından sonra yaşanan tartışmalı süreçte gündeme gelen köy ve beldelerden ilçelere geçen taşınmazlar ile ilgili kriz devam ediyor.

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Özen, AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican’a çağrıda bulundu. “Hani köy mallarını sattırmayacaktınız, sözünüzü yerine getirin” dedi.

İzmir’de geçtiğimiz dönem ilçe belediyelerinin köy mallarını satışı, CHP ve AK Parti arasında tartışmalara neden olmuştu. Tire’deki satışların ardından AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir’deki 6 belediye başkanıyla toplantı yaparak köy mallarının satılmayacağı konusunda mutabakata varmış ve malların asla satılmayacağı sözünü vermişti.

Süreçte son satış kararı Ödemiş Belediyesi’nden geldi. Belediye Üçkonak, Dolaylar ve Mursallı Köylerinde yer alan tarla ve zeytinlikleri satma kararı aldı.

Satış listesinde 2 tarla ve iki zeytinlik yer alıyor. Mursallı Köyü Anacık mevkiinde yer alan  4 bin 800 metrekarelik tarla 67 bin 200 TL; Dolaylar Köyü’nde 2 bin 240 metrekarelik tarla ise 85 bin TL’ye ihaleye çıkıyor.

Tarlaların yanı sıra listede zeytinliklerin Üçkonak Köyü’ndeki 5 bin 560 metrekarelik alan için 77 bin 790 TL,  Pirinççi’deki 950 metrekarelik alan için ise 7 bin 500 TL isteniyor.  Satışların toplam bedeli ise 240 bin TL’yi buluyor.

Satışlar, ayrı parçalarda toplam 4 kalemde Ödemiş Belediye Binası’nda 10 Şubat tarihinde gerçekleşecek.

Ödemiş Belediyesi’nin 10 Şubat tarihinde satışa çıkaracağı köy malları için AKP’ye eleştirilerde bulunan Özen, hedefine Delican’ı koydu. Özen; “Hani söz vermiştiniz?” diyerek ‘köylünün malını satmayacağız’ açıklaması yapan Delican’a sitem etti.

Özen, “AKP İl Başkanı Sn. Delican, hani "Köy Malları Satılmayacaktı". Ödemiş Belediyesi 10 Şubat günü 3 köy malı daha satıyor. Hani söz vermiştiniz. 10 Şubat günü "Ben köy mallarını, arazilerini satmıyorum, üzerindeki malları satıyorum" diyen Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Üçkonak- Dolaylar ve Mursallı köylerindeki Ata ve Cumhuriyet yadigârı arazi ve zeytinlikleri satıyor. ‘Yalan ve Dolan’ üzerine kurulu AKP iktidarı 2019 yılında hak ettiği tokadı Türkiye halkından yiyecektir” dedi.

İlk olarak CHP’li Tire Belediyesi’nde patlak veren olay sonrası 64 köy ve bir beldeden geçen mallar için satış kararı alınmıştı. CHP’nin “mallar köylülere kalacak, hiç birisi satılmayacak” açıklamasının aksine taşınmazlar için satış kararı alan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’e İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve o zaman ki CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin müdahale etmişti. Tire Gökçen Beldesi’nden kalan 40 dönümlük araziyi satın alan Ödemiş CHP İlçe Başkanı Mehmet Birlik de ihaleden geri çekilmişti.

İLİŞKİLİ HABER İÇİN LİNKE TIKLAYINIZ 

YÜCEL ÖZEN DELİCAN BİR KARIŞ YER SATTIRMAM DEDİ ÖDEMİŞ'TE YÜZLERCE YER SATILIYOR

http://www.yerelguc.com/m/siyaset/yucel-ozen-delican-bir-karis-yer-sattirmam-dedi-odemiste-yuzlerce-yer-satiliyor-h7295.html

Editör: Haber Merkezi