HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, 1881'de Selanik'te başlayan ve içinde Balkan Savaşları'ndan Birinci Dünya Savaşı'na, Trablusgarp Harbi'ne ve Kurtuluş Savaşı'na kadar mücadelelerle geçen bir ömrün 10 Kasım 1938'de İstanbul'da nihayete erdiğinde arkasında küllerinden yeniden doğmuş bir devlet bıraktığını kaydetti.

Atatürk'ün 1919'da Samsun'a çıkarak başlattığı İstiklal Savaşı'nın 1923'te Ankara'da Cumhuriyetin kurulmasıyla zafere ulaştığını vurgulayan Özçınar, "O adını tarihe yazmış büyük bir asker, büyük bir devlet adamıdır. Gazi Mustafa Kemal, bu ülkenin ve milletimizin ortak değerlerinden biridir." ifadelerini kullandı.

Özçınar, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hatırasına sahip çıkmak, bağımsızlığımıza, vatanımıza, bayrağımıza, cumhuriyetimize ve milletimizin binlerce yıllık medeniyet birikimine sahip çıkmaktır." açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin özellikle son 16 yılda ulaştığı gücün milleti muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartma azminin bir neticesi olduğuna işaret eden Başkan Özçınar, “Bu düşüncelerle, 10 Kasım'ın 80'inci yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını minnet ve şükranla anıyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi