"İnsan İçin Umut Derneği" ile Kiraz Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği, "Bir Fidan Bin Kardeşlik" projesi kapsamında ilk fidanlar toprakla buluştu. Kiraz'ın Karaman mahallesinde oluşturulacak olan hatıra ormanı için düzenlenen etkinliğe Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül, Kiraz Orman İşletme Şefi Durmuş İlker Şahin,"İnsan İçin Umut Derneği" Başkanı Menşure Gökçe, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin, Ak Parti Karabağlar Kadın Kolları Başkanı Hande Bayık, Ak Parti Kiraz Kadın Kolları Başkanı Ayfer Duran, Ak Parti Konak Kadın Kolları Başkanı Seyran Yıldız Karahan ve ilçelerin kadın kolları üyeleri katıldı.

"Bir Fidan Bin Kardeşlik" projesi

"Bir Fidan Bin Kardeşlik" projesi ile Kirazın Karaman mahallesinde; toplamda 50 dekar alanda oluşturulacak olan "Sahra Karahanlar" adı verilen hatıra ormanı için, ceviz, badem ve çam fıstığından oluşan 1050 adet fidan toprakla buluşturuldu."İnsan İçin Umut Derneği"

ve Kiraz Belediyesi'nin işbirliği ile oluşturulan hatıra ormanına adının verildiği,  “İnsan İçin Umut Derneği” Başkanı Menşure Gökçe’nin yeğeni olan küçük Sahra, toprağa dikim işlemi biten fidanlara kendi elleriyle can suyunu verdi.

“Bütün projelerimizi Kiraz’a yapacağız”

İnsan İçin Umut Derneği Başkanı Menşure Gökçe bu projenin Kiraz'a yakışacağını düşündüğünü belirterek ; "Biz "İnsan İçin Umut Derneği" olarak 3 yıldır çalışmalarımızı verimli biçimde sürdürmeye devam ediyoruz. Bugün burada Kiraz Belediyesi işbirliği ile Kiraz'a kazandırmış olduğumuz "Sahra Karahanlar" hatıra ormanımız derneğimizin oluşturduğu

ikinci orman. İlk ormanımızı Kınık Belediyesi'ne kazandırarak 1000 adet ceviz fidanı dikimini gerçekleştirmiştik. Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül, İzmir genelinde tek kadın başkanımız olduğu için, "İnsan İçin Umut Derneği" olarak bundan sonra hayatımızda yer alacak olan bütün projelerimizi Kiraz’a yapacağız. Ben ve ekibim her türlü projeye hazırız. Kiraz Belediye Başkanım Saliha Özçınar Şengül'e bize bu fırsatı tanıdığı için çok teşekkür ederim. Kazandırmış olduğumuz hatıra ormanımız Kiraz Belediyesi ve Kiraz halkına hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Hatıra ormanına yeğeninin adını verdi

"İnsan İçin Umut Derneği "Başkanı Menşure Gökçe "Bir Fidan Bin Kardeşlik" projesi kapsamında oluşturdukları hatıra ormanına yeğenin adını verdiğini ifade ederek; “Derneğimiz olarak "Bir Fidan Bin Kardeşlik" projesi kapsamında oluşturduğumuz hatıra ormanının benim için bir anlamı var. Adının Kiraz'a yakışacağını düşünerek, hatıra ormanımıza yeğenim olan  "Sahra Karahanlar Hatıra Ormanı” adını verdim. Hem ismini yaşatmak, hem de ömür boyu ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her yediği meyvede yeğenim Sahra’ya teşekkür etsinler diye onun adını verdim."dedi. Bunun üzerine küçük Sahra, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül'e ve "İnsan İçin Umut Derneği" Başkanı Menşure Gökçe'ye teşekkürlerini sundu.

Kiraz'a yeni projeler yolda

Kiraz için yakın zamanda gerçekleştireceği yeni projeler hakkında bilgiler veren Dernek Başkanı Gökçe ; "İnsan İçin Umut Derneği" olarak bundan sonraki projelerimizin hepsini Kiraz"a yapacağız. Çocuklarımıza bir spor tesisi kazandırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Kiraz’a yapacak olduğumuz diğer bir projemiz olan kütüphaneyi ilçeye iki hafta gibi kısa bir süre sonunda kazandıracağız. Ayrıca Kiraz için en çok istediğim projelerden birisi de "hayvan ormanı " adı altında içinde büyükbaş hayvanların yer aldığı bir çiftlik kurmak. Böylece halkımız büyük baş hayvanların etinden, sütünden, yumurtasından en iyi bir şekilde yararlanabilecek."dedi.

Çemberli Başkan Türkiye genelinde proje yapımında birinci oldu

 Türkiye genelinde proje yapımında birinci olan Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül, "İnsan İçin Umut Derneği" ile belediyemizin ortaklaşa düzenlediği, "Bir Fidan Bin Kardeşlik" projesi kapsamında ilk fidanlarımızı toprakla buluşturduk. Bizim için çok önemli ve güzel bir etkinlik oldu. "Bir Fidan Bin Kardeşlik" projesi kapsamında düzenlediğimiz etkinliğimizde bizi yalnız bırakmayıp yanımızda oldukları için desteklerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi. Fidan dikiminden sonra Kiraz Belediyesi tarafından Şehit Özgür Küçük Sosyal Tesisleri’nde misafirlere yemek ikramında bulunuldu. Yemek sonunda Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül “İnsan İçin Umut Derneği” Başkanı Menşure Gökçe’ye çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, kendilerine çiçek takdim etti.


Editör: Haber Merkezi