Gergeroğlu, “Bildiğiniz üzere, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan Milletvekili Genel Seçimleri sürecinde sorunları çok tartışılan, siyasi partilerin, çözüm için vaat ve projeler açıkladıkları kesimlerin başında emekliler gelmektedir.

Seçimlerde ortaya çıkan parlamento yapısı, Türkiye’nin önümüzdeki süreçte koalisyonla yönetilmesini zorunlu kılmakta ve TBMM’de temsil edilen siyasi partiler koalisyon hazırlıklarına başlamış bulunmaktadırlar. Kuşkusuz bu çalışmalarda emeklilerin sorunlarının gündeme alınması, emeklileri ekonomik ve sosyal yönden destekleyecek projelerin hayata geçirilmesinin kurulacak koalisyon protokolünde yer alması oldukça önemlidir.

Konuyu değerlendiren Merkez Yürütme Kurulumuz Türkiye’de 28 Haziran 4 Temmuz tarihleri arasında kutlanmakta olan emekliler haftasında, emeklilerin sorunlarına dikkat çekmek üzere, hafta boyunca ülke çapında, yürüyüş, oturma eylemi ve basın açıklamaları yapılmasını kararlaştırdı.

Kuşkusuz eylemlerimizin, emeklilerin sorunlarının gündeme alınması, propaganda sürecinde verilmiş olan sözlerin tutulması ve sunulan projelerin hayata geçirilmesi için siyasi partilerin dikkatlerinin çekilmesinde önemli bir işlevi olacaktır. Türkiye’de yaşayan her yurttaş, özellikle son yıllarda, sermayenin her dediğinin AKP tarafından, kanun yapma tekniğine aykırı bir şekilde, parlamento içinde ve sokakta muhalefete şiddet uygulanmak suretiyle, torbalar halinde kanunlaştırıldığını, bu torba kanunlarla getirilen vergi ve prim aflarıyla kaynakların sermayeye hibe edildiğini gayet iyi bilmektedir. 13 yıldır bu ülkeyi tek başına yöneten ve elinde bulundurduğu parlamento çoğunluğuyla, saatler içinde kanun çıkarma gücünü elinde bulunduran AKP 7 Haziran 2015 milletvekili Genel Seçiminde tek başına iktidar olma şansını yakalamasa da henüz, bu ülkenin en çok milletvekiline sahip birinci partisidir. Buna muhalefet partilerinin kendi aralarındaki anlaşmazlıklar da eklenince görüyoruz ki, AKP’nin olası koalisyon ortaklarından biri olarak, ülke yönetiminde söz sahibi olması ihtimali devam ediyor. Emekliler olarak, 13 yıllık iktidarında, emeklileri sefalete sürüklemiş olan AKP’den çok fazla bir beklentimiz yok. Zira aynı AKP 7 Haziran seçimleri sürecinde, emeklilerin ekonomik ve sosyal sorunlarının çözümüne ilişkin projeler üreten ve seçim beyannamelerinde çeşitli vaatlere yer veren muhalefet partilerinin bu vaatlerine kaynak yok diyerek, karşı çıkmış ve sermayeye peşkeş çektiği kaynakları gözden kaçırma telaşına kapılmıştır. Hâlbuki ki Türkiye’de yaşayan her yurttaş, özellikle son yıllarda, sermayenin her dediğinin AKP tarafından, kanun yapma tekniğine aykırı bir şekilde, parlamento içinde ve sokakta muhalefete şiddet uygulanmak suretiyle, torbalar halinde kanunlaştırıldığını, bu torba kanunlarla getirilen vergi ve prim aflarıyla kaynakların sermayeye hibe edildiğini gayet iyi bilmektedir. 13 yıllık uygulamalarında mağdur olmuş ve sorunlarına çözüm bekleyen emekliler,  sorunlarının çözümünün kurulacak olan koalisyon hükümetinin öncülüğü olmasını beklemektedirler. Bu nedenle hiç kimse kırmızıçizgilerimiz var deme ve emek düşmanlığı tescillenmiş olan AKP’yi bir şekilde iktidarda tutma hakkını kendinde görmemelidir. Zira bunun faturası, hem ülke için, hem de AKP’yle ortaklık yapacaklar için ağır olacaktır.”

Editör: Haber Merkezi