HABER: GAMZE ONAN
Ege Üniversitesi Ödemiş Meslek Yüksekokulu Organik Tarım Bölümü öğrencileri Profesör Doktor Funda Yoldaş Koordinatörlüğü’nde gerçekleştirdikleri “Down Organik Tarım” projesi kapsamında “Hasat Şenliği” düzenlendi. Down sendromlu çocuklarla bir araya gelen öğrenciler onları sofrada tüketilen ürünler ile tarlada buluşturdu. Projenin son aşaması olan “Hasat Şenliği” etkinliğinde de Ödemiş Fatih Özel Eğitim ve Uygulama Okulu ve Ödemiş Özel Efe Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ile eğlenceli saatler geçirildi.
Down sendromlu çocuklar için düzenlenen “Hasat Şenliği’ne” Ege Üniversitesi Ödemiş Meslek Yüksekokulu Müdürü Profesör Doktor Şafak Ceylan, Ege Üniversitesi Ödemiş Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Doçent Doktor Funda Yoldaş, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel, öğretim üyeleri, çeşitli okulların özel sınıf öğrencileri ve öğretmenleri, veliler ve yüksekokuldaki Organik Tarım Programı öğrencileri katıldı.

 “Bitkiyi, toprağı tanıyacaklar”
Gerçekleştirilen projenin önemli bir proje olduğunu belirten Ödemiş Meslek Yüksekokulu Müdürü Profesör Doktor Şafak Ceylan, “Bugün yüksekokulumuzun Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında organik tarım bölümü öğrencilerimizin yapmış oldukları bir proje ile sizlerle birlikteyiz. Bu projede organik tarım öğrencilerinin down sendromlu çocuklarımızla birlikte tarımı bir araya getirmesini görüyoruz.  Onlar tarımsal üretimi burada görecekler bitkiyi toprağı tanıyacaklar.  Bu anlamda bir farkındalık oluşacak onlarda. Sofralarında tükettikleri domatesi, biberi diğer bitkileri tarlada görme şansına sahip olacaklar. Bu anlamda bu proje çok önemli bizlerde çok mutluyuz onları burada görmekten.”

“Bir farkımız olmadığını göstermek istedik”
Organik tarımın yeni nesilden başlayarak gelecek nesillere aktarılması sağlıklı bir çevre sağlıklı bir toplum için şart görüyoruz diyen Ege Üniversitesi Ödemiş Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Doçent Doktor Funda Yoldaş, “Öğrencilerimizle birlikte hazırlamış olduğumuz bu projenin son aşaması hasat şenliği oldu. Daha önceki görüşmelerimizde genç öğrencilerimiz özel öğrencilerimizle birlikte arazide organik tarımla ilgili bazı işlemler yaptık. Bu işlemlerden bazıları bakım işlemleri, çapalama onların hasadı ve bu işlemlerin yapılmasının nasıl gerçekleştiğini öğrencilerimizle birlikte uygulamalı olarak onlara gösterdik.  Projemizin son aşaması olan hasat şenliğimizle birlikte onlarla keyifli vakit geçirmek için hep beraberiz.  Aslında bir farkımızın olmadığını göstermek istedik bu etkinliğimizle organik tarımın yeni nesilden başlayarak gelecek nesillere aktarılması sağlıklı bir çevre sağlıklı bir toplum için şart görüyoruz.  Öğrencilerime çok teşekkür etmek istiyorum. Özveriyle bugüne hazırlandılar projenin bu aşamaya gelmesinde çok büyük bir aktivite gösterdiler.  Bu güzel günü bize hazırlamış oldular. Birlikte sebzeler ektik, hasatlar yaptık hem üniversite öğrencilerimizle hemde özel öğrencilerimizle bugünde bu çocuklarımızla birlikte kat ettiğimiz yolda ürünlerimizi burada sergilemeye çalıştık. Enginardan, turptan, patatesten arazimizde üretilen her şeyle birlikte sizlerin karşısındayız.”

Bir dizi etkinlik ile devam eden şenlik sonunda Ödemiş Fatih Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdür Taner Tokalı, Ödemiş Özel Efe Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü adına okul öğretmenlerinden Sema Yıldırım’a ve özel öğrencilere sertifika verildi.







Editör: Haber Merkezi