ÇEKÜL Vakfı tarafından 28 Haziran -02 Eylül tarihleri arasında Birgi Çekül Evinde Birgili 30 çocuğun katılımıyla , “Bilgi ağacı” projesi hayata geçiriliyor.

Projede, Birgi’de yaşayan çocukların, yaşadıkları kentin kültürel ve doğal mirasını tanımaları ve koruma bilincini yaşayarak öğrenmeleri, yaz tatillerini verimli geçirmeleri hedefleniyor. Yaz Okulu kapsamında çocuklar 9 hafta boyunca, kültürel ve doğal miras kavramları ile tanışarak, yaşadıkları kentin çevresi, doğası ve tarihiyle etkileşim içinde, geçmişten gelen ve yaşamakta olan kültürel ve doğal mirası farklı yönleri ile keşfetmeleri ve kentlerinin mirasını geleceğe aktaran bireyler olarak aktif rol almaları için eğitim almaları sağlanacak.

Bu kapsamda dün başlayan yaz okul açılışında projeye katılan veli ve çocuklara yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verildi. Ardından Projeye katılacak olan çocuklar velileri eşliğinde katılım formunu doldurdular. Formların doldurulmasıyla birlikte ÇEKÜL Eğitim Vakfı Koordinatörü Deniz Dinçer ve eğitim görevlileri yaz okulu çalışmalarıyla ilgili olarak çocuklarla sohbet ettiler.

ÇEKÜL Eğitim Vakfı Koordinatörü Deniz Dinçer yapılan çalışmalarla ilgili olarak şu bilgileri paylaştı. “ Bilgi ağacı Çekül Vakfının eğitim bölümüdür. Bu bölümde özelikler öğretmenler ve öğrencilere yönelik doğal ve kültürel mirası korumaya yönelik bir program plandık. Bu kapsamda 9 haftalık çocuklara yönelik bir yaz okulu planladık. Bunun amacı da 7-12 yaş arası çocukların yaşadıkları kentin mirasını tanımaları ve korumaları için bu çalışmayı yaptık. Aynı zamanda bunu eğlenerek ve yaz tatilini keyifli geçirmeleri için hazırlanmış olan bir programdır. Program sonunda ana hedefimiz kendi yaşadıkları kentin kültürel öğelerini tanıması, kültürel mirasın tanıması doğasını tanıması bunlarla ilişkiye geçerek özümsemesi ve korumaya yönelik eylemlerde bulunmasıdır. Velilerde bu programı istediği zaman gelip izleyebilirler. Bu program kapsamında veliler de çocukları aracılığıyla ilgilenmiş olacaklar isteyen velililerimiz programlarımıza katılabiliyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi