HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Fener Alayı’na Bayındır Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk, Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, İlçe Jandarma Komutanı J.Yzb. Adalet Gökcan, Emniyet Müdürü Hüseyin Özpınar, Belediye Başkan yardımcıları, Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK üyeleri, Gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Belediye Hizmet Binası önünden saat 20.30'da başlayan yürüyüş Atatürk Caddesi, Menderes Caddesi ve Hastane Önü Caddesi güzergâhında devam ederek Kani Bey Parkı'nda son buldu.  Fener Alayı boyunca vatandaşların taşıdığı yüz metrelik bayrak büyük ilgi gördü. Burada Bayındır Belediyesi Halkoyunları Ekibi birer gösteri yaptı.

Fener Alayı Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli ’nin konuşması ve ardından hep beraber söylenen marşlar ile son buldu.

Sesli konuşmasında: "Şu anda Türk tarihindeki önemli bir dönüm noktasını, büyük bir zaferi; 30 Ağustos’u bir kez daha kutlamak için bir arada bulunuyoruz. 96 yıl önce atalarımız bu topraklarda bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi vererek bir destan yazdılar. Biz buraya, bu zaferin bir parçası olan, bu ulusun yaşayabilmesi için canlarını feda edenleri bir kez daha yad etmeye geldik. Diğer taraftan, onlara olan borumuzu ödememiz mümkün değildir. Bağımsızlığımız için hayatını feda etmiş olanlar, bu zaferi öylesine kutlu kılmışlardır ki ona bir şey eklemek ya da ondan bir şey eksiltmek bizim gücümüzün üstündedir. Türk halkı var oldukça bu zafer unutulmayacak, unutturulamayacaktır. Atalarımız bu güzel ülkeyi bizlere armağan etti ve bizler bu sorumluluğun bilinci ile yaşıyoruz.  Ülkemizi o cesur insanların ilerlettiği noktadan alıp daha da ileriye taşımalıyız. Bizler bu görevi sırtlanıp, bize bu vatanı armağan etmiş olanların fedakârlığından aldığımız kuvvetle daha çok ilerlemek zorundayız ki başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, emekleri olan herkesin rahat uyuyabilmesini sağlayabilelim. Bu duygu ve düşüncelerle; başta devletimizin kurucusu büyük Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu vatanı bizlere kazandıran tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize şükranlarımı, Kahraman ordumuza minnetlerimi sunuyorum.  Hepinizi en içten duygularımla selamlarım” dedi

Editör: Haber Merkezi