HABER MERKEZİ

İzmir’in çiçekçilik merkezi konumundaki Bayındır İlçesi’nin dünyaya açılan kapısı olan Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali bu yıl 17. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor.300 çeşit çiçek ve çalı gurubu süs bitkisinin sergileneceği festival tarihi olarak Belediye Meclis kararıyla 25-26-27 Nisan olarak belirlenmişti.28-29 Nisan tarihlerinde SBS sınavının olması nedeniyle öğrencilerin motivasyonunu etkilememek için Bayındır Belediyesi Meclisi 8 Nisan 2014 Salı günü 2014-2019 yılı ilk meclis toplantısında oybirliğiyle Çiçek Festivali’nin 2-3-4 Mayıs tarihlerinde yapılması için karar aldı. 
Öğrencilerimiz Bizim İçin Değerlidir 
17. Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali’nin daha önce meclis kararıyla alınan 25-26-27 Nisan tarihleri ile SBS sınavının 28-29 Nisan tarihlerinin birbirine yakın olması nedeniyle öğrencilerin motivasyonlarının etkilenmemesi için Belediye Meclisi’nin oybirliğiyle 2-3-4 Mayıs tarihlerinde yapılması için karar alındığını söyleyen Belediye Başkanı Ufuk Sesli, ’’Çiçek Festivalimizde 3 gün boyunca Bayındır’daki yoğunluktan dolayı ortaokul öğrencilerimizin büyük emek vererek hazırlandıkları SBS sınavına daha iyi bir şekilde girmeleri, motivasyonlarının etkilenmemesi için Belediye Meclisinde festivalimizin 2-3-4 Mayıs tarihlerinde yapılması için oybirliğiyle karar alındı. Belediye meclis üyesi arkadaşlarıma konuya duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederim’’ dedi. 
Çiçek Festivali Tek Başına Marka 
Türkiye’nin çiçek deposu Bayındır’da çiçek üreticileri ve çiçek sektörünün temsilcilerini bir araya getirme konumundaki Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali adeta sektöre yön veriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek olan alım garantili çiçek sözleşme modeliyle Bayındır çiçekçiliği ivme kazandı. Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere birçok Belediye’ye çiçek ve süs bitki satışının yapıldığı Bayındır, Türkiye yer örtücü süs bitkilerinin yüzde 60’ını karşılar duruma geldi. İlçe, Yalova ve Antalya gibi önemli çiçek ve süs bitki üretim merkezlerinin marka değerlerini geçmiş durumda.

 

Editör: Haber Merkezi