HABER: NAZİF HARUPÇU

 

1 Kasım 2015 Genel seçimlerinin ardından ilk kez ilçe danışma kurulu toplantıları yine kaldığı yerden başladı. Belediye Nikah Salonunda yapılan Ak Parti İlçe Danışma Kurulu Toplantısına Ak parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, İzmir İl başkan yardımcısı Ahmet Kadıoğlu, İlçe Başkanı Halil Demir, İzmir eski milletvekili adayı Sedat Şenbaş, Belediye meclis üyeleri, İlçe yönetim kurulu üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Serpil Duman, Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Pekdoğru ve mahalle temsilcileri katıldı. İlçe divan saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başladı.

Oluşturulan divanın ardından İlçe Başkanı Halil Demir açılış konuşması yaptı. Demir şunları söyledi, “Türkiye büyük bir ülke. Bu vatana sahip çıkmak hepimizin görevi. Etrafı ateş çemberi olan Ülkemizin dik duruşu Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın çalışmaları ile olmuştur. Bugün 3 milyon civarında mültecinin olduğu ülkemizden Avrupa’ya giden 100-150 bin kişi Avrupa’yı panikletmiştir. Muhalefet daha önce bizi eleştirirken, şimdi haklı olduğumuzu görmüştür. Mesele bizim haklı olduğumuz değil, bombaların altında zulüm gören insanlara sahip çıkmaktır. Bugün birçok ülke Türkiye’yi bu yüzden ağabey olarak görmektedir” dedi.

Ardından konuşma yapan Belediye Başkanı Mahmut Badem, “2001 yılında kurulmuş partimizin 13 yıldır yüzde 40 üzeri ve son olarak yüzde 50’ye yakın oy aldığı bir sürecin ne kadar zor olduğunu ifade etmek istiyorum. İşte bu yüzden parti teşkilatları ve bu salonu dolduran yüzlerce arkadaşımızın burada hazır olması, partimizin dinamikliğini ortaya koymaktadır. Sokakta var olmak bu kadar önemli. Teşkilatımız her noktada her kademesi ile var gücüyle çalışmakta. Yüzde 43’lerle 2009’da seçimi kaybettik. Rehavete kapılmamamız gerekli. Önümüzdeki 4 yılı çok iyi şekilde değerlendirmemiz gerekli. Yerel seçimlerin üzerinden 20 ay geçti ve 99 mahalleyi karış karış gezdik ve sorunları çözmek için gayret gösteriyoruz. Önümüzdeki günlerde yine yol birliği ve yol arkadaşlığı yapmaya seçim varmış gibi devam edeceğiz. Hükümetimizin vaat ettiği programlar hayata geçirilecek. Gerçekten bunlar çok önemli.

ÖDEMİŞ’TE EMEKLİLER İÇİN KONUT

Öte yandan Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun emeklilerimize yönelik ev edinme projesi kapsamında Ödemiş’te de emeklilerimize yönelik konut edindirmek için çalışma başlattık. Buradan müjdesini vermek istiyorum. Yer olarak kafamızda yer oluştu bunu önümüzdeki günlerde ele alacağız” dedi.

ÜLKE ÜZERİNDE OYNANAN OYUNLARA FIRSAT VERMEYECEĞİZ

Ardından konuşma yapan Ak Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “Seçimlerden önce burada heyecan vardı, seçimler geçti yine burada heyecan yaşanmakta. İşte bizi ayakta tutan heyecandır. Bu ülkenin geleceği Ak partinin geleceği, Bu ülkenin büyümesi de Ak partinin büyümesi ile mümkün olacaktır. Ak partinin 7 Haziran seçimleri sonrası yaptığı hizmetleri daha iyi değerlendirme imkânı bulan halkımız, 1 Kasım da da istikrara oy verilmesi konusunu daha iyi anladı.  Türkiye üzerinde oyun oynayanların oyunları tutmadı. 1 Kasım sonrası da Ülkemizin istikrarı üzerinde oyun oynamaya devam edeceklerdir. Bizler bu konuda birbirimize daha iyi kenetleneceğiz. 1071’den bu yana bu topraklarda oynanan oyunlar bitmeyecektir. Önemli olan birbirimize sahip çıkacağız. Ülke üzerinde darbe yapmak isteyenler ve dizayn etmek için operasyon çekenlere fırsat vermeyeceğiz.  Seçimler üzerinden 1,5 ay geçti ve şimdi seçimlerde verilen sözlerin yerine getirilmesi amacıyla çalışmalarımıza sıkı şekilde başlayacağız. Biz seçimden seçime değil, her zaman buralara geliyoruz.  Büyükşehir Belediyesi temiz su bedeli 5 lira, atık bedeli 10 lira para alıyor. Arıtma olsun yada olmasın. Bunlar önce onun hesabını versin. Bu millet O kadar feraset sahibi ki; Halkımız onlara verdiği oyların iki mislini bize verdi. İlçe danışmalar bunun için önemli. Konuları ve sorunları burada ele alacağız. Eleştirilere her zaman açığız. Başarı bu şekilde gelir. İlçe danışmalar, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın danışma kurulları ile başlattığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanı olduğu dönemden başlamıştır. Bu ruh 1994’de başlamıştır. Birlik ve beraberlik bu şekilde pekişmiştir. İzmir’de de laiklik, cumhuriyetçilik, ulusalcılık kavramlarından başka bildikleri yok. Bu Cumhuriyete, Atatürk’e en fazla sahip çıkan biziz. Biz bu kavramların arkasına saklanmayız. Biz yerimizde saymıyoruz ve hep ileriye gidiyoruz. İzmir’de de ve Bu bölgede de yapacak olduğumuz daha pek çok şey var. Efsane geri geldi ve Binali bey yine kaldığı yerden devam edecek. Bu ülkede hizmetlerin aksaması için gezi olayları, bombalı saldırılar ile ve hükümeti dizayn ile çok uğraştılar. İşte şimdi 1 Kasım milat olacak. Bu ülkenin geleceği ve ikbali için daha fazla çalışacağız. Diğer partiler Ak parti rehavete kapılır diye düşünüyorlar ve avuçlarını yalarlar. Şimdi daha fazla çalışacağız” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi