YERELGÜÇ/BUSE BAĞCI

ÖDEMİŞ’TE KAZA 1 YARALI ÖDEMİŞ’TE KAZA 1 YARALI

21 Eylül Cumartesi Günü İlkkurşun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 117 öğrencinin katılımıyla düzenlenen yarışmanın bu yıl ki konusu “yangın” oldu. Türkçe sevgisini ve dil bilincini derinlemesine yansıtan kompozisyonların yer aldığı yarışmada dereceye giren 34 öğrenciye dün akşam düzenlenen törenle ödülleri takdim edildi.

Etkinliğe, Ödemiş Belediye Başkan Yardımcıları Metin Kral ve Cumhur Şener, yarışmaya onur konuğu olarak katılan İsmet İnönü’nün torunu, gazeteci Gülsün Bilgehan, Ödemişli Emekli Başkonsolos Ülkü Başsoy, İZBB Ödemiş Yerel Hizmetler Koordinatörü Hikmet Güriş, yarışmacılar ve vatandaşlar katıldı.

Emekli Başkonsolos Ülkü Başsoy, “Bu yılki ödül törenimizin en ilginç yanı, ikinci Cumhurbaşkanımız, Atatürk’ümüzün en yakın dava arkadaşı, Kurtuluş Savaşı’mızın ve Lozan Barış Antlaşması’nın kahramanı İsmet İnönü’nün 140. doğum yıl dönümü ile ses bayrağımız Türkçe Şölenimiz'in birlikte düzenlenmiş olmasıdır. Bu kapsamda, İsmet İnönü’nün torunu Sayın Gülsün Bilgehan, Ödemişlilere "İnönü ve Türkçemiz" başlıklı bir sunum yapacak. Kendisi uzaklardan ilçemize geldi ve bugün onur konuğumuz olarak aramızda. İsmet İnönü söz konusu olduğunda, akla hemen değerli siyaset adamımız ve Cumhuriyet gazetesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Alev Coşkun gelir. Kendisini ilçemizde tanımayan yoktur. Alev Coşkun, İsmet İnönü hakkında çeşitli kitaplar yazmış, Kuvayı Milliye adlı oyununda da rol almıştır. Bugün binamızın girişinde sergilenen tarihî bir fotoğraf, 75 yıl önce bu oyunda birlikte rol aldığı lise öğrencisi arkadaşlarını ve o günleri hatırlatmaktadır. Bu yılki ödül törenimizi onurlandıran bir diğer önemli isim ise, ilk kez Ödemiş’e gelen Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilciliği’nin değerli uzmanı Büyükelçi Yeşim Kebapçıoğlu’dur. Ayrıca, geçen yılki ödül törenimizde yer alan, şu an Bolivya’da görev yapan Büyükelçimiz Gökçen Kaya’yı da saygıyla anıyoruz. Bu yılki Savaş Recep Başsoy Dil ve Yazın Ödülü’müzün konusu “Yangın” olarak belirlenmişti. Genç öğrencilerimiz bu temayı istedikleri gibi işlediler; kişisel yangınlardan küresel yangınlara kadar birçok farklı boyutta değerlendirdiler. Yarışmamıza bu yıl 117 öğrenci katıldı ve bunlardan 34'ü başarı ödülleri ile parasal ödüller kazanacak. Katılım sayısının her yıl artması, gençlerimizin Türkçeye olan özenini ve ilgisini göstermektedir. Ödül törenimizi her zaman destekleyen ve danışmanlık yapan değerli isimlerimize, özellikle ressam Öztürk Cici ve yazar Emin Başaranbileği’yi de anmadan geçemeyiz. Kendisini her zaman özlemle anacağız. Ayrıca, bu yılki ödülümüzü, Ödemişli şair Fethi Savaşçıoğlu’nun yakınlarına, ressam eşi Gülay Savaşçı’ya ve oğlu Özgür Savaşçı’ya ithaf ederek selamlarımızı gönderiyoruz. Son olarak, ödülümüzün seçici kurul üyelerine, sınav yerini sağlayan okul müdürlerimize ve törenin başarılı sunucusuna en içten teşekkürlerimi sunarım. Yakın zamanda kaybettiğimiz, Çağdaş Yaşam Derneği'nin özverili yöneticisi emekli öğretmenimiz Sehavet Alp’i de rahmetle anıyor, onun güzel anılarını yaşatacağımızı belirtmek istiyorum” dedi.

Editör: Tutku Küpeli