YERELGÜÇ / DİLEK AYVALI
İzmir İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen Organ Doku Nakil Hizmetleri Tire İlçe Toplantısı, Tire Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirildi. Programa sağlık yöneticileri, uzmanlar ve davetliler katılırken, organ bağışı konusunda farkındalık oluşturan anlamlı bir çalışma da ödüllendirildi.
Toplantı kapsamında farklı alanlardan uzman isimler sunum gerçekleştirdi. Açılış konuşmasını Uzm. Dr. Burcu Ulu Gölge yaparken, programda Dr. Güner Öztürk, Ebe Nuray Kaplan ve Hemşire Gülşen Yüce tarafından “Tire’nin Birlik Hikayesi” başlıklı sunum gerçekleştirildi.
Programın devamında ise Uzm. Dr. Ahmet Asım Koçan ve Psikolog Veysel Bilirer, “Organ Nakli ve Donör Yakınlarıyla İletişim” konulu sunumlarıyla katılımcılara önemli bilgiler aktardı.
Toplantı kapsamında, müzik öğretmeni Berkant Koşar tarafından organ bağışı farkındalığı için hazırlanan beste ve klip katılımcılara izletildi. Duygusal içeriğiyle dikkat çeken çalışma, salondan büyük beğeni topladı.
Koşar, yaptığı açıklamada organ bağışına empatiyle yaklaştığını belirterek,
“Sağlık nedeniyle okula gidemeyen çocukları, organ nakli bekleyen hastaları düşünerek böyle bir çalışma yapmak istedim. Öğrencilerimi bilinçlendirerek onların da ailelerine bu mesajı ulaştırmasını hedefledim. Bu besteyi tüm organ bekleyen hastalara armağan ediyorum” dedi.
Tüm sağlık çalışanlarına da seslenen Koşar, “Çok kutsal bir görev yapıyorsunuz” ifadelerini kullandı.
Program sonunda Berkant Koşar’a ve klipteki şarkıyı İşaret dili ile anlatan hemşire Hülya Şepik’e katkılarından dolayı plaket takdim edildi. Daha önce Yerel Güç Haber Haber Müdürü ve AA muhabiri Dilek Ayvalı tarafından ulusal basına da taşınan bu anlamlı çalışma, bir kez daha takdir topladı.
İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Organ Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Uzm. Dr. Burcu Ulu Gölge, besteyi çok beğendiğini belirterek, “Umarım bu eser bir gün tüm sağlık merkezlerinde kullanılır ve Türkiye genelinde yaygınlaşır” dedi.
Tire İlçe Sağlık Müdürü Ulvi Toprak da yaptığı konuşmada organ bağışının önemine dikkat çekerek, farkındalık çalışmalarının artarak devam etmesi gerektiğini vurguladı. Toprak, “Berkant Hocamla çok eskiye dayanan bir tanışıklığımız var. Bu alandaki iş birliğimiz ise yeni başladı ancak kısa sürede oldukça güzel bir uyum yakaladık. Başlangıçta belki amatör bir adım attık ama süreç içerisinde çok değerli katkılar ve destekler aldık. Temennimiz, bu çalışmanın İl Müdürlüğümüz ve Bakanlık düzeyinde de tanınır hale gelmesi. Hatta zamanla tüm Türkiye’ye yayılmasını umut ediyoruz. Bu anlamlı süreçte emeği geçen herkese teşekkür etmek adına küçük bir anı bırakmak istedik.”
Toplantı, organ bağışının hayat kurtaran yönüne dikkat çekilmesi ve toplumda bilinç oluşturulması açısından önemli mesajlarla sona erdi.





