Yerelgüç/Dilek Ayvalı

Tire Süt Kooperatifi Başkanı Osman Öztürk fuarın güzel geçtiğini kaydederek şunları söyledi, “18.’si düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarı bu yıl güzel geçiyor. Güzel bir katılım var. Özellikle açılışta çok güzel bir katılım oldu. Ortaklarımızla birlikte geldik açılışa. Yaklaşık 700 kişilik katılımla burada Tire Süt Kooperatifinin ağırlığını hissettik. Böyle katımların yüksek olması bölge süt ve hayvancılığı açısından çok önemli, inşallah katılımcılar bu fuardan bir ders çıkarmışlardır. Bu yeniliklerden faydalanırlarsa hem gelişimleri, hem işletmeleri açısından daha karlı olur.”

YENİ ÜRÜN KATILIMCILARA İKRAM EDİLDİ

Tire Süt Kooperatifi 200 gramlık olarak özel ambalajda sunulan Organik Yoğurdun da tanıtımını yaptı fuarda. Bununla ilgili olarak da konuşan Başkan Öztürk, “Biz Tire Süt Kooperatifi olarak fuarlara satış amaçlı çıkmıyoruz aslında ama şöyle söyleyeyim her ürünümüzü insanlarımıza ortaklarımıza açıyoruz. Bu yıl da organik anlamda Tire Süt Kooperatifinin olmazsa olmazı 200 gramlık organik yoğurdumuzu çıkardık. Gelen misafirlerimize hem yoğurdumuzu hem ayranımızı sunuyoruz. Onlardan tekrar güzel geri dönüşümler alıyoruz. Fuardan sonra bu 200 gramlık yoğurdu piyasaya sürüp bayilerimiz ve zincir marketlerimizin de faydalanmasını sağlayacağız. Bir kişinin yiyebileceği miktarda lokantalarda, belediyelerde olabilir, belediyeler bu konuda kooperatiflerin destekçileri. Ürünümüze rağbet olacağını düşünüyorum” dedi.

Fuarı ziyaret eden Tire Ticaret Odası Başkanı Mehmet Delikanlı Yerelgüç’e yaptığı açıklamada, “Fuar çok güzel bir katılımlı fuar olmuş. Tire Süt Kooperatifinin de ürünlerini burada görmek bizi çok mutlu etti. Osman başkanımızın ikramları oldu. Organik yoğurdu gördük ve tadıyoruz çok keyifli. Tüm Tireli katılımcılara ziyaretimiz olacak. Katkılarından dolayı Tire Ticaret Odası olarak teşekkür ediyoruz.

Tire İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Evran da Yerelgüç’e açıklamalarda bulundu, “Tire İlçe Tarım Müdürlüğü olarak teknik personelimizle fuara geldik. Biliyorsunuz Tire Tarım ve Hayvancılık anlamında İzmir’in önemli ilçelerinden bir tanesi. Bizimde asli görevlerimizden bir tanesi gündemde olan tarım ve hayvancılıkta olan gelişmeleri yakından takip edip üreticilerimizi bire bir aktarmaya çalışıyoruz. Bu anlamda İzmir Tarım Fuarı Türkiye’nin sayılı fuarlarından birisi. Bundan dolayı fuar bu yıl gerçekten dolu. Geçmiş dönemde pandemiden dolayı katılımlar azdı bu fuar tam tadında. Bunun dışında tabi Kooperatifçilik de tarımda bir o kadar önemli. İlçemizde örnek kuruluşlardan biri olan Tire Süt Kooperatifi ile beraber standımızda var. İzmir Tarım Fuarına Türkiye’nin birçok yerinden katılımlar var. Bizlere Tire Süt Kooperatifinin başarısı nedir diye soruyorlar. Bu konuda bizde başkanımızla birlikte bilgilerimizi tecrübelerimizi onlara aktarıyoruz.”

Editör: Haber Merkezi