Haber: Dilek Acar GÜLEÇ

Ödemiş Belediye Meclis toplantısında CHP Belediye Meclis Üyesi Nazan Dönmez, söz alarak son günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışmaları ve genel siyaset olarak kendilerine ağır hakaretlerde bulunulduğunu, özellikle MHP Belediye Meclis Üyesi Derya Coşkun’un sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

GENEL SİYASETTE KİRLETİLEN SİYASET DİLİ YERELDE DEVAM EDİYOR

Dönmez, “Maalesef geldiğimiz noktada mevcut siyasi iktidarın ve küçük ortağının dili kirlenmiştir. Son anketlerinde gösterdiği üzere artık bir daha iktidar olamayacağını anlayan AKP ve ortağı MHP tarafımıza akıl almaz mantığa sığmaz gerçeklik payı olmayan sözlerle ağır hakaretler yağdırmakta vatandaşlarımız çürüklük ve sürtüklükle itham edilmektedir. Bizim ağzımıza yakışmayan bu sözler tekrarladığım için herkesten tekrar ben özür dilerim. Genelde kirlettiğiniz siyaset diliniz ve siyaset anlayışınızı üzülerek söylüyorum. Yerel siyasette de devam etmektedir. Geldiğimiz nokta da Derya hanımda bir yerlerden talimat almış olacak ki CHP’ye sosyal medyasından hakaretlerde bulunmuş tarafımıza hoş olmayan bir dille saldırmış sözüm ona bizlere kokuşmuşluk ve terör örgütleriyle yan yana olmakla suçlamıştır. Elbette kötü söz sahibi aittir. Ancak birkaç örnekle kimlerin terör örgütüyle yan yana olduğunu ve bunları kimlerin ortaklık yaptığını anlatmak istiyorum. CHP köklerini Kuvayı Milliye den alan Atalarımız yedi düvel düşman ile savaşırken, savaş meydanında kurulmuş bir partidir. CHP’ye kokuşmuş demek hakaret etmek kimsenin hattı değildir. Hele ki terörist başının kardeşini televizyonlara çıkaranlarla, sınır mahkemeleri kurup bölücü teröristleri bu mahkemelerde aklayıp meri meri diye ağlayanlarla, terörist başının mektubunu meydanlar da okutanlarla, yeter artık özledik gel dön ne olur deyip, Pensilvanya’ya methiyeler düzüp selam gönderenlerle ortaklık yapıp terörün her türlüsünü açık kapı bırakan asıl kokuşmuş ve çürümüş olan iktidarla yol yürüyen sizlerin hiç haddi değildir. Derya hanım sizlerin iyi bildiği sözle ilgili olacaktır. Titreyin ve kendinize dönün zararın neresinden dönerseniz kardır. Unutmayın gecenin en karanlık anı şafağın sökeceği andır. İlk seçimlerde şafağın aydınlanması yakındır” dedi.

Bu sözler üzerine söz ala MHP Ödemiş Belediye Meclis üyesi Derya Coşkun, “Biz ilden gelen talimatları uyguluyoruz. Kendimde gidip körfezin kokuşmuşluğunu gördüm. Tunç bey ne demişti? Biz burada yüzeceğiz demişti. Millet ittifakının ortağı Aytun Çıray bile körfezin koktuğunu söylerken, suç olmuyor da MHP olarak bizim söylememiz mi suç oluyor. Burada genel siyaset yapmıyoruz. Burası Ödemiş’in çıkarlarının konuşulduğu yer. ” dedi.

MHP MECLİSİ TERK ETTİ

Yaşanan sözlü tartışmalar üzerine MHP Meclis Üyesi Ceyhun Kınlı'nın söz konusu tartışmanın muhatabı CHP meclis Üyesi Nazan Dönmez'e yönelttiği “Elini vicdanına koy Nazan Hanım doğruyu söyle. Demirtaş'ın içeride olmasına karşımısın? Değil misin?” sorusuna Nazan Dönmez'in “evet karşıyım” şeklinde cevap vermesi sonucu MHP Belediye Meclis üyeleri meclisi terk etti.

Tartışmalar daha sonra sosyal medyaya taşındı.

MHP Ödemiş İlçe Başkanlığı sayfasından yapılan paylaşımda “CHP'nin Atatürk'ün çizgisinden ne kadar uzaklaştığının, kimlerle gönül birlikteliği yaptığının adeta bir delili olarak ortaya çıkmıştır. Herkesin gözü önünde cereyan eden bu olaydan sonra Nazan Dönmez hâlâ Atatürkçüyüm diyebilecek midir?” sözleri yer aldı.

http://​​​​​​​http://www.yerelguc.com/siyaset/bir-kisi-adaletsizlikle-karsi-karsiya-ise-bu-adaletsizlige-karsi-h27144.html

Editör: Haber Merkezi