HABER: DİLEK AYVALI

Toplantının açılış konuşmasını AK Parti Tire İlçe Başkanı Mert Falakalı yaptı. Falakalı, “Bizler teşkilat olarak tüm çalışmalarımızı liderimiz ve başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın izinde sizlerin desteği ile gerçekleştiriyoruz. Son danışma toplantımızda ve farklı zamanlardaki iletişimlerimizde bizlere yaptığınız eleştiriler ve yolumuza tuttuğunuz ışık sayesinde o günden bu yana Ana kademe yönetim kurulumuz kadın kollarımız ve gençlik kollarımız ile birlikte tam kadro sahaya indik. Zaman zaman il teşkilat mensuplarımızın da katılımlarıyla 758 esnaf ziyaretimiz gerçekleşti. 758 noktada yakın esnaf komşuları da dikkate alındığında 3 bini aşkın esnafımızla birebir iletişim kurduk. Dinledik ve anlattık. Bir çok noktada lokal talep ve isteklerin çözümü için çalıştık ve başarılı olduk. Yine aynın şekilde 447 ailemiz bizlere kapılarını açtı. Gönüllerini açtı. Biz de bu ziyaretlerde komşularıyla birlikte bizleri ağırlayan hanelerde 2 bini aşkın ailemizle sohbet etme imkanı bulduk. Yine aynı şekilde hem dinledik hem anlattık. Bu süreçte 264 vatandaşımız partimize üye olarak çalışmalarımızı adeta ödüllendirdi.

HALKIMIZLA İLETİŞİMLERİ GELİŞTİREREK SÜRDÜRÜYORUZ

“Yine bizler toplumuzun yapı taşı olan STK’larla sürekli bir araya geldik. STK’ların hükümetten beklentileri ve atılan adımlar noktasında kendileriyle iletişimleri geliştirerek sürdürüyoruz. Teşkilat binamızda biz başka ifadeyle Ak Evimizde her Salı günü gerçekleştirdiğimiz vatandaş görüşmelerimiz de aynı şekilde devam ediyor. Kadın kollarımız ve ana kademe üyelerimizin de katılımlarıyla partili partisiz çok sayıda vatandaşımızı dinliyor çoğu zaman karşılaşılabilen bürokratik engelleri için çözümler üretmeye devam ediyoruz. Köy ziyaretlerimiz, kayıt altına almadığımız çok sayıda organizasyona katılımlarımızla en başta söylediğim gibi tam saha vatandaşlarımızla birlikte olma gayreti içerisinde çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığına yeni atanan Melike Süren, “İnşallah 2023’te Allah’ın izniyle elimizden gelenin en iyisini yapmaya hazırız Tire’nin gençleri olarak. Allah yardımcımız olsun” dedi.

AK Parti Tire İlçe Kadın Kolları Başkanı Mehri Nisa Ünalan, “2023’e giren süreçte her zaman halkımızın içinde olmaya gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde hem ilçemizde hem de tüm Türkiye’de istediğimiz sonuçları olacağımıza yürekten inanıyoruz” dedi.

AYYILDIZ, “ÇÖPÜN ATILACAĞI YER MERA DEĞİLDİR”

Tire Belediyesi AK Partili Meclis Üyesi Ali Ayyıldız, “Üç seneyi doldurduk. Seçim geçeli üç seneden beri vatandaşımız bize ilçede muhalefet görevi verdi. Muhalefet görevini yerine getirirken bunun bütün sorumluluğunun sırtımızda hissediyoruz. İlçe ve Büyükşehir belediyesini denetlemede sorunları takip etmekte problemleri çözmede şu ana kadar çok büyük bir sıkıntı ve problem olmadan bütün vatandaşlarımıza partili partisiz demeden herkesin yardımına koşmaya hazır olduk. Önümüzde bir 2023 hedefimiz var. Bence en önemli hedefimiz budur 2023 hedefi Türkiye için gerçekten çok önemlidir. Çok kısa bir örnek vereyim size. Öyle bir yönetim anlayışı var ki bu yönetim anlayışını kesinlikle değiştirmek zorundayız. Biliyorsunuz Karateke Köyümüzde çok büyük bir alan mera alanı. Büyükşehir belediyesi şu an vahşi bir depolamayla buraya mera vasfından çıkartıp tekrar bölgenin bir çöplüğü haline getirmek istiyor. Bu çöpün atılması gereken bir nokta var ama bu mera değildir. Buradaki samimiyetsizliği kısaca anlatmak istiyorum. Bu arkadaşların niyetleri çok farklı başka bir tarım diye tarım bakanımızla uğraşıyorlar. Şu an bu mera ile ilgili öyle büyük bir samimiyetsizlik var ki. ‘Ben merayı koruyacağım’ diyor, ‘Küçükbaş hayvancılığa değer vereceğim su tüketimini azaltmak için büyükbaş hayvancılıktan küçükbaş hayvancılığa yöneleceğim’ diyor, ama geliyor Tire‘deki 1.500.000 metrekarelik devasa bir alana hala çöp dökmeye devam ediyor. Hepinizi Büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyesi toplantılarını takip etmeye ve izlemeye, katılmaya davet ediyorum. O kadar samimiyetsiz ve art niyetli bir yönetim anlayışı var ki bu yönetim anlayışı eğer ilerde devletin başına gelirse başımıza gelecekleri kesinlikle düşünemiyorum. İnşallah en kısa zamanda 2023’e çok sıkı bir şekilde çalışıp reisimizin devam etmesini sağlarız. Hep beraber bunu yapmak zorundayız” dedi.

DÖNÜŞÜMLERİN OLACAĞI YIL 2023’TÜR

Daha sonra konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, “Dünyada çok büyük bir gelişim ve dönüşüm var. Bu Pandemi ile birlikte, iklim krizi ile birlikte, yapılan savaşlarla birlikte, teknolojiyle birlikte, dünyanın süper güçleri ile birlikte çok ciddi bir değişim ve dönüşümün arifesindeyiz. Dolayısıyla sınırların da değiştiği, her şeyin ama her şeyin değiştiği bir zaman dilimine denk geldik, böyle bir süreçte yaşıyoruz. Türkiye yaklaşık 70 yıldan beri büyük sıkıntılar çekti. Koalisyonlu partiler, ekonomiyi birisi, iç işlerini birisi, tarımı birisi aldı. Sonra Türkiye 7 ay 8 ay içerisinde yeni bir seçime girdi, yeni yeni farklı farklı krizlerle karşı karşıya kaldı. Ama bu seferki durum çok daha farklı çünkü gerçekten Türkiye hiç böyle bir sıkıntı içerisine, hiç böyle bir kaosla, hiç böyle bir senaryo ile karşılaşmamıştı. Bugün karşımızda olan millet ittifakı diye adlandırılan ittifakın içerisinde HDP’sinden CHP‘sine İYİ Partisi’nden daha sayısını bilmediğimiz onlarca fraksiyonun olduğu bir yapı var. Bu yapının da bir amacı var. Recep Tayyip Erdoğan gitsin ne olursa olsun. Böyle bir saplantı içerisindeler bunlar. Bu bir iktidar olma hevesi, bu bir iktidar olma isteği değil. Bu sadece birisini gönderelim ama Türkiye’ye ne olursa olsun, böyle bir mantık, böyle bir düşünce, böyle anlamsız bir anlayış içerisinde olan bir yapı var karşımızda. O yüzden bizlerin çok dikkatli olması çok temkinli olması gerekiyor. Çok çalışmamız gerekiyor. 2023 önemli diyoruz biz bütün seçimlerimize hep bugüne kadar büyük önemler affettik ama gerçekten 2023 hem Türkiye için hem bölgemiz için hem de dünya için çok önemli. Çünkü bizim 100. yılımız. Ekonomiden sanayiye, iç politikadan dış politikaya bölgemizden bütün dünyaya kadar, bütün gelişmelerin dönüşümlerin olacağı yıl 2023’tür.

TÜRKİYE’Yİ KANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

Bakın bölgemizde Rusya Ukrayna savaşı var. Enerji fiyatlarını, gıda fiyatlarını, gübre fiyatlarını, emtia fiyatlarını bütün bunları hep görüyorsunuz. Hep birlikte bunları yaşıyoruz. Yarın ne yaşayacağımızı bugünden kestirmemiz mümkün değil. O yüzden Türkiye’nin çok güçlü olması lazım. Allah korusun böyle bir dönemde böyle bir süreçte koalisyonunu bir yapı Türkiye’de olduğunu hayal edin. Bakın İzmir’de başka bir bayrak başka bir para minarelerden duymak istedikleri şarkıları terennümü yaşıyoruz. Başka bir tarım, hep bir başka anlayışı içerisindeler. Türkiye’nin üniter yapısıyla ilgili, Türkiye’nin bayrağı ile ilgili, Türkiye’nin birliği, beraberliği, kardeşliği ile ilgili herhangi bir dertleri yok bunların. HDP ile ilgili, PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile ilgili bunların hiçbir kaygıları yok. Hani o milliyetçilik naraları atan İYİ Parti’nin, HDP ile PKK’yla ilgili hiçbir endişeleri yok. Biz Meclis’te parlamentoda birlikte görev yapıyoruz. HDP‘nin verdiği bütün önergelere İYİ Parti, Cumhuriyet Halk Partisi hepsi el kaldırıyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye’nin güneydoğusuyla ilgili, PKK’yla ilgili siz hiçbir söylemini, hiçbir eylemini uluslararası sözleşmelerle ilgili hiç ciddi bir desteğini gördünüz mü? Görmediniz göremezsiniz çünkü bunlar gizli ittifak. Hiçbir ittifak yapmış olduğu ortaklığı gizleme gereği duyar mı? Ama bunlar Gizliyorlar. Bunlar milletten, vatandaşlarımızdan, Türkiye’den bir şeyleri saklıyorlar, gizliyorlar. Türkiye’yi kandırmaya çalışıyorlar” dedi.

Programın sonunda AK Parti’ye yeni katılan Çağrı Yördem, Fadime Sevinç, Nevin Aktaş, Sevgi Görmez, Nazlı Aykıl, Hatice Gündüz ve Fatma Kılınç'a rozetleri takıldı.

Editör: Haber Merkezi