YERELGÜÇ/BUSE BAĞCI

Kongreye tek aday olarak katılan mevcut ilçe başkanı Şahap Bozkurt, delegelerin … oyunu alarak yeniden başkan seçildi.

Kongreye, Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, Demokrat Parti Genel Merkez Medya ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Küçük Menderes Havzası Koordinatörü Dilek Acar Güleç, Demokrat Parti Ödemiş İlçe Başkanı Hamza Yardımcı, AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Murat Öncel, Zafer Partisi Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Dağlı, Yeniden Refah Partisi Ödemiş İlçe Başkanı Orhan Halıcı, CHP Ödemiş İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saadet Partisi Ödemiş İlçe Başkanı Şahap Bozkurt, “Bizde ‘görev istenmez, verilir’ kuralı geçerlidir. Bu nedenle ilçe başkanlığı görevini yeniden şahsıma tevdi eden, devam etmemi isteyen başta İzmir İl Başkanlığımız olmak üzere tüm Ödemiş teşkilatımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Böyle şerefli bir davanın neferi olmaktan onur duyuyorum. 2011 Ocak ayından bu yana ilçe başkanıyım. 2018’de milletvekilliği adaylığı, 2019’da belediye başkan adaylığıyla partimizi en iyi şekilde temsil etmeye gayret ettik.

Değerli kardeşlerim, siyasi partiler millete hizmet etmek için bir araçtır. Tüm partiler ‘biz daha iyisini yaparız’ iddiasıyla ortaya çıkar. Partiler düşman değildir, sadece rakiptir; bu aslında bir hizmet yarışıdır. Ancak maalesef ülkemizde bu yarış eşit şartlarda yapılmıyor.

Başkanlık sistemine geçildikten sonra milletimiz ikiye bölündü. 50 artı 1 sistemi ittifakları zorunlu kıldı. Seçim dönemlerinde projelerin yarışması gerekirken muhalefet terör örgütleriyle iş birliği yapmakla suçlandı, iftiralar atıldı. Hepiniz buna şahit oldunuz. “Zillet ittifakı” dendi, “İş başına gelirlerse teröristleri hapisten çıkaracaklar” dendi. Hatta İmralı’daki terörist başının serbest bırakılması bile gündeme getirildi.

ÇYDD Ödemiş şubesinden Kadın Hakları Vurgusu
ÇYDD Ödemiş şubesinden Kadın Hakları Vurgusu
İçeriği Görüntüle

Bütün bunlar neden yapıldı biliyor musunuz? Bir dönem daha iktidarda kalabilmek için. Bu iftiraları biz Allah’a havale ettik. Ama bugün bakıyoruz ki terörsüz Türkiye adıyla yeni bir süreç başlatıldı, İmralı canisi kurucu önder olarak anılmaya başlandı, ‘gelsin mecliste konuşsun’ denir oldu. Dün muhalefete iftira atanlarla bugün terörist başından medet bekleyenler aynı kişiler. Gerçekten inanılır gibi değil.

Bu süreç hakkında fazla konuşulmaması gerektiği söyleniyor. Sayın Meclis Başkanımıza Ödemiş’ten sesleniyorum: Sokaktaki vatandaş bu sürecin sonunda Türkiye’nin eyaletlere bölünüp bölünmeyeceğinden endişeli. Bir zamanlar devletin en yetkili ağızları bunu dillendirmişti. Şimdi de bölücü başıyla masaya oturulduğuna göre, milletimizin endişesi boşa değildir. Allah sonumuzu hayreylesin.

Görüyoruz ki artık ne yaptıklarını bilmez hale geldiler. Bir insan dün söylediğinin bugün tam tersini söylüyorsa ya aklı başında değildir ya da düşmana esir düşmüştür. Bunun başka bir izahı varsa lütfen söylesin.

Buradan tüm Türkiye’ye çağrımızdır: Yapılacak ilk seçimlerde bu iktidarı emekliye ayıralım. Emin olun en büyük iyiliği onlara yapmış oluruz, çünkü artık yoruldular. Saadet Partisi olarak ülkemize hizmet etmeye hazırız. Genel Başkanımız Mahmut Arıkan bu göreve taliptir.

Biz kınayıcının kınamasına aldırmayacağız. Alnımız açık, başımız dik. Biz milletimizi bölmek için değil, bütünleştirmek için geliyoruz. Kutuplaştırmayacağız. Derdimiz kavga etmek değil, yediden yetmişe tüm milletimizi kucaklamaktır.

Biz siyaseti Allah rızası için yapıyoruz. Adaletli bir yönetim vaat ediyoruz. Bizim bir davamız var; hakkın hâkim olması için mücadele ediyoruz. Saadet Partimizin temel görüşü milli görüştür. Yeryüzünde adil bir düzen kurmak istiyoruz.

Kararlıyız; Allah’ın izniyle yapılacak ilk seçimlerde iktidarı devralacağız. Hepinizi saygıyla selamlıyor, Allah’a emanet ediyorum” dedi.
Türkiye’nin içinde bulunduğu şartları cesaretle konuşmanın önemine değinen Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, “Bugün burada sadece bir kongre yapmıyoruz, sadece ilçe yönetimini belirlemiyoruz. Bugün Türkiye’nin içinde bulunduğu şartları cesaretle konuşmak, doğruları haykırmak, yanlışları tespit etmek ve çözümün adresini göstermek için bir aradayız. Çünkü milletimizin derdi büyük, memleketin yükü ağır. Biz ise bu yükü hafifletmek için yola çıkan, sorumluluk üstlenen insanlarız. Ödemiş, tarih boyunca üretimin, alın terinin, emeğin merkezi olmuştur. Ödemiş, çalışkanlığıyla, bereketiyle, toprağıyla, insanlığıyla bu ülkenin yükünü omuzlamış bir ilçemizdir. Bu nedenle burada yapılan her kongre, her değerlendirme ve her karar Türkiye’nin geleceğine doğrudan dokunur” ifadelerini kullandı.