HABER: DİLEK AYVALI
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından törende Tire Halk Eğitimi Merkezi halk oyunları ekibi gösteri sundu.
Törenin açılış konuşmasını Tire Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Turhan Eke yaptı. Eke konuşmasında şu ifadeleri kullandı, “Sergimizde müdürlüğümüz bünyesindeki el sanatları kurslarımızın ürünlerinin bir kısmını inceleyeceğiz. Müdürlüğümüzce gerçekleştirilen çalışma alanları, 23 öğrencimizin devam ettiği orta ve ağır düzeyde ki zihinsel engelli bireylerin eğitimi, açık ortaokulda 31, açık lisede bin 621 vatandaşımızın eğitim iş ve işlemleri yürütülmektedir. 1 Eylül 2017 tarihinden 28 Mayıs 2018 yani bugüne kadar yaygın sistemimize kayıtlı olarak 683 kurs açılmış bu kurslarımızla 12 bin 57 vatandaşımız tanışmıştır. İşbirliği halinde açtığımız kurs sayımız 11 ve kursiyer sayımız 156. Kırsal mahallelerimize yönelik tarım ve hayvancılık kurslarımızda 17 ve mahallemizde açılan kurslarımıza 578 vatandaşımız katıldı. Suriye’den ülkemize gelmek zorunda kalan ve ilçemizde yaşayan vatandaşlarımıza yönelik Türkçe ve uyum kursları açılmıştır. Bütün bu eserlerin ortaya çıkmasında üstün gayretleri olan müdür yardımcılarım, öğretmen ve usta öğreticilerim olmak üzere tüm ekibime ve kurs yerlerimiz ve onların ailelerine de teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Daha sonra konuşan Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven, “Halk Eğitimi ekibini tebrik ediyorum. Bir yılın emeğini burada sergiliyorlar. Çok geniş kitlelere ulaşıyor. Kendilerine hangi görev verilirse harfiyen yerine getiriyorlar. Kendilerini kutluyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Törende Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan ‘Okumayan yazmayan kalmasın’ projesi kapsamında kurs açılan 11 kurs yerinde okuma yazma öğrenen 102 vatandaşa belgeleri verildi.
Sergi açılışını Tire kaymakamı Hasan Tanrıseven eşi Ceylan Tanrıseven ile birlikte yaptı. Tanrıseven sergideki el sanatlarını tek tek inceledi ve öğretmenleri tebrik etti.
Törene Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Tire Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler, Tire Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Turhan Eke, öğretmenler, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.
Tire Halk Eğitimi Merkezi yıl sonu sergisi 31 Mayıs 2018 Perşembe günü kapılarını kapatacak.

Editör: Haber Merkezi