Açıklamada, “Ödemiş Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin önerisiyle Yürütme Kurulumuz tarafından Kadın Yaşam Merkezinin adının Türkan Saylan Kadın Yaşam Merkezi olarak tanımlanması amacıyla Ödemiş Belediye Meclisi’ne gönderdiğimiz öneri kararının komisyonda görüşülecek olmasını sevinçle karşılıyoruz. Bununla beraber, Türkan Saylan isminin gündeme gelmesi Belediye Meclisi’nde başka isim arayışlarına da sebebiyet vermiştir. Yaygın olarak Türkan Saylan'la beraber Zübeyde Hanım ve Ümmü Türe ismi kamuoyunda konuşulmaktadır. Ayrıca bu konuyla ilgili anket düzenlenmiştir. Takdir ilçemizin seçilmiş temsilcilerinindir.
Farklı siyasi partilerin temsilcilerinin Türkan Saylan, Ümmü Türe ve Zübeyde Hanım(Şu an Ödemişteki Kız Meslek lisesine adı verilmiş durumda) isimlerini gündeme getirmesi milli ve bölgesel değerlerimizin hatırlanması yaşatılması açısından çok önemlidir. Kent Konseyi olarak her konuda olduğu gibi bu konuda da kentin güzelliği, iyiliği, birliği ve beraberliğini savunduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Bu vesileyle bugün gündeme gelen isimlerin daha önce Ödemiş Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi’mizde belirlediğimiz; bölgemizin ve ülkemizin değerli isimlerinin bulunduğu listede olduklarını hatırlatmak istiyoruz. Teklif ettiğimiz Türkan Saylan isminden başka Ümmü Türe’nin ve Zübeyde Hanım’ın adlarının önümüzdeki dönemde açılacak olan cadde, sokak, meydan, park ve sosyal tesis gibi yerlere verilmesini belediye meclisimize teklif etmeyi planlıyorduk.

Bu anlamda Ödemiş Kent Konseyi olarak teklif ettiğimiz Türkan Saylan isminden başka Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kıymetli annesi Zübeyde Hanım’ı ve Ümmü Türe (Türkiye’nin Ödemişli ilk kadın muhtarlarından)’yi gündeme getiren kişi ve gruplara teşekkür ediyoruz. Ayrıca ülkemiz için çok değerli olan ve bizleri birleştiren bu olaydan gurur duyduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Kadın Yaşam Merkezi’nin isminin belirlenmesi konusunda halkın temsilcisi olan belediye meclisi üyesi arkadaşlarımızın takdirini bekleyeceğiz ve bu iradeyi kabul edeceğiz. Sonuç olarak gündeme gelen bu üç ismin yaşatılması için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğimizin bilinmesini istiyoruz” ifadeleri yer aldı.

Editör: Haber Merkezi