İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, bayramla birlikte İzmir’de korkulan tablonun gerçekleştiğini ve günlük vaka sayısının bayram öncesine göre 2 kat arttığını söyledi.

Türkiye, yaklaşık 1,5 yıldır tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadele ediyor.

Salgın kapsamında uygulanan 18 günlük tam kapanma döneminde, önceki dönemlerde zirve yapan vaka sayıları 2 binlere kadar gerilemiş ancak 1 Temmuz’da başlayan tam açılma dönemiyle birlikte vaka sayılarında yeniden artış gözlemlenmeye başlamıştı.

Özelikle yasaksız geçen ilk bayram olan Kurban Bayramı’nın hafta sonuyla birleştirilip 9 günlük tatil olmasıyla birlikte toplumsal hareketlilik oldukça artmış ve milyonlarca vatandaş sahil kesimlerine akın etmişti.

Bayramda yüz binlerce misafir İzmir’in yazlık beldeleri olan Çeşme, Urla, Seferihisar ve Özdere’ye akın etmiş ve ilçelerdeki yoğunluk dikkat çekmişti. Özellikle İzmir’in gözde tatil mekanı olan Çeşme, günlük 1 milyonu aşan ziyaretçiyi ağırlamıştı.

Milyonların İzmir’e akın etmesiyle birlikte bayram öncesinde günlük ortalama 150 olan İzmir’deki vaka sayısında ciddi bir artış meydana gelmiş, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, bayramda yaşanan yoğunluk nedeniyle günlük vaka sayısının 250’lere tırmandığını söylemişti.

Salgında İzmir’in son durumuna ilişkin konuşan Vali Köşger, İzmir’de günlük vaka sayısının bayram öncesinin iki katına çıktığını söyledi ve tedbirlere riayet konusunda İzmirlilere çağrıda bulundu.

“ENDİŞE ETTİĞİMİZ KONU GERÇEKLEŞTİ”

İzmir’de korkulan tablonun kendini göstermeye başladığını belirten Vali Köşger, “Tahmin ettiğimiz ve endişe ettiğimiz konu gerçekleşti tatilde. İzmir’deki günlük vaka sayısı, tatil öncesine göre ikiye katlanmış durumda. Vatandaşlarımıza her zaman söylediğimiz şeyi yine söylüyoruz. Salgın tamamen sonlanmış değil. Hastalığın hem yayılması hem de ölümcüllüğü devam ediyor. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet etmelerini, zorunlu olmadıkça çok yakın mesafeden temasta bulunmamalarını vatandaşlarımızdan rica ediyoruz” dedi.

GÜNLÜK ÖLÜMLER BAŞLADI

Vali Köşger vaka sayılarının azaldığı dönemlerde yaptığı açıklamalarda İzmir’de bazı günlerde salgın nedeniyle ölüm yaşanmadığını aktarmıştı. Ancak bayramla birlikte kentteki ölüm oranlarının da artmaya başladığını ifade eden Vali Köşger, “Şu anda günlük vakalarda ölümler olmaya başladı, devam ediyor. Günde 2-3 civarında ölüm oluyor” diye konuştu.

Vali Köşger, yaşanan vaka artışına karşı İl Hıfzıssıhha Kurulu’nca yeni önlemlerin alınıp alınmayacağı konusunda ise şunları söyledi; “Yok şu anda öyle bir durum yok.”

Editör: Haber Merkezi