Haber Dilek Acar GÜLEÇ 

Mayıs ayında Yapılacak İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği 10. Olağan Genel  Kurulunda yönetime aday olduğu açıklayan TUNCER ÖZTÜRK’ü yönetim kurulu listesinde yer alan süt üreticisi Can Demirbaş, Veteriner Hekim ve Bademli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Cesur Erdoğan, İnşaat Teknikeri ve süt üreticisi Hüseyin Erkoç,  süt üreticisi Hüseyin Konya, Veteriner Hekim ve Torbalı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkan Nermin Kızılöz,  Gereli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Gerçek eşlik etti.

ÇİFTÇİLERİMİZİN HER BİRİ BİRER KAHRAMANDIR

Hayvancılığa hizmet eden, bu birliğin kurulmasında, gelişmesinde ve çalışmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyleyen ÖZTÜRK, “ Herkese ekmek veren, sırtından herkesin geçindiği kahraman üreticilerimizi saygıyla selamlıyorum.

Kahraman dedim. Bu zamanda üretmekten vaz geçmeyen, tüm zorluklara katlanarak inatla üreten, üretmek zorunda olan, kazanmadığı halde çoluğunun çocuğunun rızkından kesip üretmeye devam eden çiftçimiz elbette kahramandır. Milletin efendisi olarak en büyük saygıyı hak etmektedir. Bu pandemi koşulları üretmenin ne kadar önemli olduğunu çok açık bir şekilde göstermiştir.

Biz bu kahraman üreticilerimizin 1995 yılında kurduğu İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ne sahip çıkmaya gücüne güç katmaya geliyoruz. Kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen Mehmet ÇELİKKALELİ, Aycan DİRİM, Raif ALBAŞOĞLU, Gündüz OKAN ve Adnan ERKİN’i rahmetle anıyorum. İlk günden bugüne kadar emeği geçen tüm birlik yöneticilerine ve çalışanlarına hizmetlerinden dolayı teşekkür eder saygılarımı sunarım” dedi.

ÖZTÜRK, “İzmir hayvancılıkta en gelişmiş ildir. İzmir üreticisi sorunlarını tek başına çözmekten yorulmuştur. Üretici haricinde bu sektörden herkes para kazanmaktadır. İzmirli çiftçilerimize yalnız değilsiniz demek için aday olduk. Sorunlarımızı çözmek için aday olduk. Projelerimiz var. Bu projeleri seçim günü yapacağımız konuşmada tek tek açıklayacağız. Hep birlikte İzmir’i Türkiye’nin önde3r hayvancılık merkezi yapmaya geliyoruz. Türkiye’nin damızlık merkezi olmaya geliyoruz.”

HER ÜYEMİZİN FİKRİ ÖNDEMLİDİR

İzmirli hemşerilerinin her meselesinde istişare kültürüne, danışmaya daima önem veren bir ekip olduklarını vurgulayan ÖZTÜRK, “Bizim için her üyenin fikri önemlidir, kıymetlidir.

Bu seçim üreticimizin geleceğini aydınlatacak önemli bir adımdır. Sağda solda sızlanmak yerine çözümün parçası olmak, düşüncelerimizi açık yüreklilikle paylaşmak için herkesi seçime katılmaya davet ediyorum” dedi.

ÇİFTÇİMİZİ DAHA İLERİLE TAŞIMAK İÇİN BİZ BU GÖREVE TALİBİZ

ÖZTÜRK, “Bu seçim sektörümüzün önümüzdeki dört yılına yön verecektir. Seçimde salonları doldurursak, oylarımıza sahip çıkarsak, çiftçimizin, üreticimizin, hakkını ancak bu şekilde ödeyebiliriz. İzmirli üreticimizi çok daha ilerilere taşımak istiyorsak, ortak akılla şekillendirdiğimiz yönetim kurulunu yine ortak bir çabayla seçerek görev başına getirmemiz gerekiyor. Sizlere güvenimiz ve inancımız tam.

İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği yönetimine aday olarak İzmir Hayvancılığını geliştirecek, İzmir üreticisini güçlendirecek tüm çalışmaları yapmak için çalışacağız. Bu göreve hazırız.”

MİLLETİMİZİN GIDA GÜVENLİĞİ MİLLİ GÜVENLİK MESELESİ HALİNE GELMİŞTİR

ÖZTÜRK, “Gazetelerde dergilerde televizyonda haberlerde ve daha birçok yayın vasıtalarında hemen her gün karşımıza gıda savaşları gibi haberler çıkmaktadır. Milletimizin gıda güvenliği milli güvenlik meselesi haline gelmiştir. Temel tarım ürünlerinde dışa bağımlı olmak, en az savunma sanayinde dışa bağımlılık kadar tehlikelidir. Hayvancılık politikalarımızı işte bu gerçeklerin üzerine bina etmeliyiz. Sayın basın mensupları Tarım ve hayvansal üretimi stratejik bir sektör olarak değerlendirmeli ve basın konuya hassasiyet göstermelidir.  Türk tarımını küresel tarım ve gıda şirketlerinin güdümüne sokacak her türlü teşebbüste sizleri yanımızda görmek birlikte mücadele vermek istiyoruz.

Yönetime geldiğimizde üreticimize her türlü araç-gereç, gübre, tohum desteği verecek, ürünlerin en iyi şekilde değerlendirilmesini sağlayacağız. Bu konuların hepsinin arkasındayız, yanındayız.”

ON YILDA NE YAPTINIZ Kİ BUNDAN SONRA NE YAPACAKSINIZ

Bu birliğin kurulduğu günden bu güne kadar ilklere imza attığını söyleyen TUNCER ÖZTÜRK, “Süt laboratuvarı, damızlık düve çiftliği, hayvan kayıtlarının tutulması, girdilerin ucuza temini gibi. Bu birlik kurulduğu günden beri ta ki bu yönetim gelene kadar liderliğini korudu. Bırakın İzmir’i ülkemize hizmet etti. Şimdi ise Ankara’da temsil edilemiyor, küme düştü. Lakin biz yine de emeği geçenlere teşekkür ediyoruz”

“Ülkemizdeki hayvancılık sektörünün gelişmesine önem verilmesi gerektiğini gayet iyi biliyorsunuz” diyen Öztürk, “ Düve ithal ettiler olmadı.  Saman ithal ettiler olmadı. Düve merkezleri hastalıklı inek merkezi oldu. Birliğin parası pul oldu. Merkez birliğinde temsil edilemez olduk.  Süt analizlerimiz yapılamaz oldu. Oysa biz ilk laboratuvarı kuran birliktik. Türkiye’ye örnek olmuştuk.

 “Fakat sanki 10 yıldır yönetimde değiller gibi vaatte bulunmaları pek manidar. Gelinen noktada on yılda ne yaptınız ki bundan sonra ne yapacaksınız?” eleştirisinde bulundu.

ASIL MESELE ÇİFTÇİMİZİN ÜRETİCİMİZİN MENFAATİNİ EN ÜST DÜZEYDE TUTACAK ŞEKİLDE BİRLİĞİN YÖNETİLMESİDİR

ÖZTÜRK, “Yetenekli, özverili, çalışkan ve bilgili bu kadro ile İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Türkiye’nin en iyi hizmet veren birliği olacaktır.

İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği kurumsal kimliğine kavuşacaktır.  

Şahıslara değil üreticilere hizmet edecektir. 

Üyelerinin tamamını temsil edecektir.

Üyelerinin sorunlarıyla yakından ilgilenecektir.  

Şefkatle üreticilerimizi kucaklayacaktır.

Birlik çalışanları adil bir yönetime kavuşacak personelin geleceği teminat altında olacaktır.

Üreticinin alın terinden ayırdığı hizmet bedelini pula döndürmeyecektir.

Hizmetlerini çağın gereklerine göre düzenleyecektir.

Sadece İzmir’e değil ülkemize yön verecektir.

İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği yeni bir kadroyla İzmir’e yakışanı yapacaktır.

Bundan sonra asıl mesele çiftçimizin üreticimizin menfaatini en üst düzeyde tutacak şekilde birliğin yönetilmesidir. Sorumluluğumuzun farkındayız. Sizler için çalışmaya, üretmeye, ter dökmeye devam edeceğiz.”

30 yıl öğretmenlik yaptığını, tarlada çalışıp, hayvancılık yaptığını söyleyen Öztürk, “Hayat boyu hep ileriye baktık, hedeflerimize odaklandık. Polemik üretmenin değil, iş yapmanın, eser üretmenin peşinde olduk. Birlik yönetimini devralmak da işte bu anlayışın ürünüdür” açıklamalarında bulundu.

TUNCER ÖZTÜRK’ün Yönetim Kurulu Üyeleri

Tuncer ÖZTÜRK : Beydağ doğumlu, emekli öğretmen, süt üreticisi.

Can DEMİRBAŞ : 1980 Foça, çiftçi, süt üreticisi.

Cesur ERDOĞAN: 1982 Ödemiş doğumlu, Veteriner Hekim, Bademli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi, süt üreticisi.

Hüseyin ERKOÇ : 1972 Ödemiş doğumlu, İnşaat Teknikeri, süt üreticisi

Hüseyin KONYA  : 1985 Kiraz doğumlu, Lise Mezunu, süt üreticisi

Nermin KIZILÖZ  :1967 Edremit doğumlu, Veteriner Hekim, Torbalı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı, süt üreticisi

Mustafa GERÇEK : 175 Ödemiş doğumlu, Gereli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı, süt üreticisi

Editör: Haber Merkezi