Tire'de Düğün Salonları işletmecileri pandemi döneminde birlik ve beraberlik içinde geçirip, aldıkları tedbirlerle en sağlıklı hizmeti sunmaya çalışıyor. Hijyen, maske ve sosyal mesafe konularında taviz vermeyen salon sahipleri düğünlerini ve sünnet törenlerini gerçekleştirecek vatandaşların özel gününde olası bir talihsizliğe fırsat vermek istemiyor. Tire'de yapılan düğün ve sünnet organizasyonlarının nasıl ve hangi şartlarda gerçekleştiğini gazetemiz Büyük Tire'ye anlatan Düğün Salonları İşletmeleri Başkanı Muzaffer Baybars şunları söyledi:

KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ

"Öncelikle ülkemizi etkisi altına alan Koronavirüs salgınından biran önce kurtulmamızı diliyorum. Ülke olarak zor zamanlar geçiriyoruz umarım biran önce birlik ve beraberlik içerisinde alınan tedbirlere uyarak bu günleri atlatabiliriz. Bizim işimiz salgından önce zordu şimdi daha zor hale geldi, çok sayıda vatandaşı cemiyetlerini yapması için ağırlıyoruz, tabi bu zamanlarda salgınında boy göstermesiyle birlikte bizde Tire'de hizmet veren salon sahipleri olarak, vatandaşlarımızın tehlikeye girmemesi için ekstra çaba sarf ediyoruz. Sürekli salonlarımızda devriye halindeyiz vatandaşların kurallara uymadığı esnada hemen müdahale etmeye çalışıyoruz. Sağ olsun vatandaşlarda uyarılarımızı dikkate alıp kurallara uyum sağlıyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge kapsamında aldığımız tedbirlere tüm işletmeler olarak uyuyoruz,  salon girişlerimizde ateş ölçerlerimiz ile misafirlerin ateşini ölçüyor ve dezenfektan kullanmalarını istiyoruz. Öte yandan tüm masalarda gerek dezenfektan gerekse kolonya bulunduruyoruz. Ayrıca girişte maske kuralına da dikkat ediyor ve misafirlerimizi bu konuda uyarıyoruz. Düğün esnasında da anonslar yaparak tedbirler konusunda uyarılarımızı tekrarlıyoruz” diye konuştu.

“ÇİFTLERİMİZ ENDİŞELERİ OLMADAN GELİP DÜĞÜNLERİNİ YAPABİLİRLER”

Koronavirüs salgını sebebiyle birçok çiftin düğün ve nişanlarını ertelemesi veya iptal etmesi konusunda da açıklamalarda bulunan Baybars ayrıca, “Çiftlerimizin endişeli olmalarını anlayabiliyoruz. Ama bizim salonlarımız zaten kapalı alan olmadığı için, açık alanda geniş bir alana sahibiz. Açık alanda insanlara hizmet vermekte herhangi bir sıkıntı çekmiyoruz. Tüm kurallara uyduğumuz takdirde biz bu hizmeti en kalite, en iyi şekilde vereceğimize düşünüyoruz. O yüzden çiftlerimiz hiçbir endişeleri olmadan gelip düğünlerini yapabilirler. Alanımızın geniş olması dolayısıyla gelin ve damat, rahatlıkla düğünlerini yapabilirler.  Biz salon sahipleri olarak önce vatandaşlarımızın sağlığını düşünüyoruz".

VATANDAŞLARIMIZDAN RİCAMIZ VAR

Biz elimizden gelen gayreti göstererek davetlilerin ve cemiyet sahiplerinin sağlığını korumaya çalışıyoruz, vatandaşlarımızdan bu konuda anlayış bekliyoruz ve onlardan ricamız şu, sosyal mesafe kuralına uysunlar, düğün sırasında kimse kimseyle tokalaşıp sarılmasın, takı merasiminde de salon sahiplerinin hazırlamış olduğu kutuya altınlarını ve paralarını atsınlar, her şey sağlığımız için, anlayışları için şimdiden herkese teşekkür ediyoruz."

KAYMAKAM ÇOBANOĞLU'NA TESEKKÜR EDİYORUZ

Baybars şöyle devam etti: “İşletmelerimiz faaliyete başladığı günden bu yana Tire Kaymakamımız Fatih Çobanoğlu ile sürekli istişare halinde olduk. Ortak hedefimiz vatandaşların en güvenli şekilde cemiyetlerini yapmaları oldu. Geçtiğimiz günlerde de Tire İlçe Jandarma ekipleri tarafından Düğün Salonları ve Organizasyon Sahiplerine bilgilendirme amaçlı toplantı gerçekleşti, Kaymakamlığımızın gösterdiği bu ilgiden dolayı bizlerde mahcubiyet yaşatmamak için, salon sahibi arkadaşlarımla kurallara uyarak en iyi ve en sağlıklı hizmeti vereceğiz. Sayın Kaymakamımıza teşekkür ediyoruz."dedi.

Editör: Haber Merkezi