İzmir Büyükşehir Belediyesi, üreticinin hayatını kolaylaştıran yol çalışmalarına devam ediyor.

ÖZEL HABER / DİLEK ACAR GÜLEÇ

İZBETON ekipleri, Ödemiş Subatan Yaylası yolunda 6.5 kilometrelik asfalt döküm çalışması uyguluyor. Bu yol yapım çalışması, üreticinin Manisa üzerinden ticaret yollarına ulaşımını kolaylaştırıcı nitelikte. Rakımı 1000 metreyi bulan bölgede çeşitli bakliyat ürünleri yetiştiren yöre halkı asfalt döküm çalışmasından oldukça memnun.

Subatan Yaylası yol çalışmasıyla, Ödemiş ilçesine bağlı 5 mahalle ve Manisa Salihli ilçesine bağlı bazı mahalleleri ticari ulaşım ağlarına bağlamayı amaçlanıyor.

Çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Günlüce Mahalle Muhtarı Adem Keskin, “Subatan Yaylasının yolu çok kötüydü. Bundan dolayı yol kenarlarındaki mahsullerimiz zarar görmekteydi. Yolun kötü durumundan dolayı mahsullerimizi tedarik etme noktasında büyük sıkıntılar yaşıyorduk. Gecikmeli de olsa artık yolumuz yapım aşamasında. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş’e, Ödemiş Yerel Hizmetler Şube Müdürü Hikmet Güriş’e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

Yapılan yol çalışmaları ile ürünlerini daha iyi pazarlayacaklarını belirten Keskin, “Bu yol Salihli, Turgutlu, Manisa güzergahına ulaşacak. Biz üretici olarak mahsullerimizi artık önemli tüketim alanlarına ulaştırabileceğiz. Artık mahsullerimiz daha da değerlenecek. Yöremizde toptancı hali gibi yeni bir Pazar açılacak. Subatan yaylası; Mursallı, Dolaylar, Çağlayan, Günlüce mahallelerinin merkezi durumda. Birçok köyün ortak alanı olması ve yayla turizmi açısından ulaşımın kolaylaşması yöre halkı için çok önemli. Yaylamızda barbunya, fasulye, ceviz, kestane, patates, karnabahar, lahana gibi her mahsul yetişmekte. Artık bu ürünlerimizi önemli ticari ağlara ulaştırabileceğiz” ifadelerini  kullandı.

“ÇALIŞMALARIN HIZLANMASINI İSTİYORUZ”

Çalışmaların hızlıca bitirilmesini talep eden üretici Baki Balıkçıoğlu, “Subatan Yayla Yolu, Ödemiş ekonomisine ciddi katkılarda bulunması açısından bu sıcak asfaltı hak eden önemli bir güzergah. Biz yöre halkı olarak yol çalışmalarının hızlıca bitmesini temenni ediyoruz” dedi.

Çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getiren Dolaylar Mahalle Muhtarı Fatih Kocamaner, “Yaylamızın, 5 muhtarlığın ortak kullanım yaylası ve 20 kilometrelik uzunluğu var. Bizim 2014 den beri yol yapım çalışması için yaptığımız müracaatlar netice verdi. İzmir Büyük Şehir Belediyesi, İzbeton ekibiyle yol çalışmalarına başladı. Vatandaşlarımız biraz sabırsız ve yol yapım çalışmalarının hızlanmasını talep ediyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi