YERELGÜÇ/AYDIN UYSAL

Kahvaltıya Sağlık Çalışanları Sendikası Genel Başkan Yardımcısı, Ege Bölge Sorumlusu Yüksel Kocabaş ve sağlık çalışanları katıldı.

Kahvaltı toplantısında bir konuşma  gerçekleştiren Sendika İzmir İl Başkanı Togan Baturay şunları ifade etti,

“Adalet, liyakat, ekonomi, mobbing, özendirme, yüzdelik dilimler, vergi dilimleri, katsayılar, teşvik ve taban ödemleri, ne alacağımızı bilemediğimiz maaşlarımız, kreş sorunlarımız, toplu çalışma-otopark ve misafirhanelerde hiçbir özellik taşımamamız, birçok hastanemizde bazen 24 saat süren günümüzü ağırlayacak, dinlenebilecek bir ortam, bir alan bulamamamız eködemelerimizden kesilecek diye hakkımız olan iznimizi kullanmamız, özellikle hastanelerimizde oradan oraya, keyfe keder görevlendirmeler. Dile gelecek o kadar sorunumuz var ki! Fakat en büyük sorunumuz; günden güne değersizleşen meslek onurumuz.

Öncelikle sizlere bir kez daha sendikanın tanımını yapmak istiyorum. Sendika; çalışanlar için iş, kazanç, toplumsal ve kültürel konular yönünden çıkarlarını korumak, yeni haklar sağlamak ve onları daha geliştirmek amacıyla yasalar doğrultusunda kurulan birlik demektir.

Bugün kahvaltı etkinliğimiz bir davetti Burada olmak isteyip, özel sebepleri, nöbetleri dolasıyla aramızda olamayan ama fikirleriyle bize destek veren bütün dostlara katılımlarından dolayı teşekkür ederim. Dilerim ki basamak basamak il il bölge bölge sendikamıza yetkiyi verip, yetkili sendika olarak toplu sözleşme masasına oturup, kaybettiğimiz değerimizi en kısa zamanda geri alacağız. Ümidimiz ve kurtuluşumuz doğru Sendika.”

Gençleri ön plana alacağız

Sendika Genel Başkan Yardımcısı ve Ege Bölge Sorumlusu Yüksel Kocabaş ise şunları belirtti, “1.5 yıllık bir sendikayız. Biz hiçbir sendikada başkanlık genel başkanlık istemedik. Saha bizi istedi ‘yapar mısınız’ dedi. Sahadan kısa bir süre de güzel dönüşler aldık. Biz gençleri her zaman ön plana alacağımızı söyledik. Şimdiye kadar sendikalar ne yaptı oturup araştırdık. Hepsinin siyasi bir tarafı var. Bir sağlık çalışanı hizmet veriyor hizmetinde karşılığını almalıyız” dedi.

Editör: Haber Merkezi