Konuyla ilgili mahalle sakini Eyüp Köşktepe şunları söyledi, “Biz buranın sorunlarını uzun zamandan beri yetkililerin çözmesini istiyoruz. Fakat bir türlü sorunumuz çözülemiyor. Bir an önce bu sorunların çözülmesini istiyoruz. Yol sorunudur, çöp sorunudur ve buraya  bir çöp konteynerinin konmasını istiyoruz. Bu tür hizmetlerden yoksunuz. Biz burada kendimizi arka sokaklarda terkedilmiş gibi görüyoruz. Ulaşım sıkıntımız var. Çocuklarımızın servisi yakından geçiyor ama  çocukların indi bindi yaptığı yere çöp dökülüyor. Çocuklar orada inmekte zorlanıyor mecburen çocuklarımızı oraya  kendimiz götürüyoruz. Düzgün yok olsa servis de buraya  gelse çocuklarımızın güvenliği açısından bizlerde rahat  edeceğiz. Yağmur çok yağdığı zaman yol kenarından geçen dere taşıyor ve evlerimize su basma tehlikesi ile karşı karşıya  kalıyoruz” dedi.

Adresimizi tarif etmekten utanıyoruz

Mahalle sakini Durmuş Kesgin ise şunları söyledi, “Çocukluktan beri buralarda büyüdük. Yıllardan beri bu sorunu yaşıyoruz. Çöp sorunu özellikle yolumuzun girişinde  çöp yeri belirlenmiş gibi bütün vatandaşlar oraya çöpünü bırakıyor. Adresimizi tarif etmekten utanır hale geldik. Çöpler yığılmış vaziyette, hayvan leşleri var, burası sağlığımızı tehdit ediyor. Birkaç sefer burası temizlendi ama kalıcı olarak bir şey yapılmadı o yüzden biz buranın kalıcı olarak çözümünü istiyoruz” dedi.

KİLİT TAŞI OLMALI YOLLAR

Mahalle sakini Coşkun Baylan ise şunları söyledi, “Bu yollar kilit taşı olmalı. Olmayacak yerlerde bile kilit taşı var ama  biz şehire yakın olmamıza rağmen taş döşenmiyor. Asfalt diyoruz o yok, kilit taşı veya  dolgu diyoruz o yok. Yolu su bastığında ancak çizmelerle ana yola çıkıyoruz” diye konuştu.

SOKAK LAMBALARI YANMIYOR

Melishan Kesgin ise şunları belirtti, “Sokak lambalarının yanmamasından çok şikayetçiyim. Yol kenarına çöp atılıyor ve çöp kenarında  köpekler olduğu için yoldan geçemiyoruz. Küçük bir çocuğum var eşim olmadan hiçbir yere gidemiyorum. Yetkilerinin bir an önce  sorunlarımızı çözmesini istiyoruz” dedi.

Şengül Köşktepe ise şunları belirti, “Bir an önce yollarımız olsun. İhtiyaçlarımızı gidersinler. Bizde şehirde yaşıyoruz gibi ihtiyacımızın karşılanmasını istiyoruz. Sorunlarımızı yetkili kişilere söyledik ama yapmadılar. Bir an önce buraların yapılmasını istiyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi