YERELGÜÇ/DİLEK AYVALI

Bozkurt şunları kaydetti, “Bugün buraya Milli İttifak Partinin ilçe başkanlarıyla bir araya geldik. Önümüzdeki cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde beraber çalışacağız. Burada bizim parti liderlerimizin 12 maddeli parlamenter sisteme geçiş programı var. Biz hepimiz aynı fikirdeyiz. Genel başkanların imza attığı bu protokole biz de iştirak ediyoruz. Aynı zamanda bu millet ittifakının 2600 maddeden oluşan ortak mutabakatımız var. Zaman zaman sahalarda birlikte olacağız, zaman zamanda partilerle ile ilgili çalımalar yapacağız. Ben önümüzdeki dönemde Türkiye’nin önünün açılacağını düşünüyorum, çok umutluyum. Türkiye’de bir uzlaşma kültürünün olması beni çok duygulandırdı, yıllarca kutuplaştık. Kurulmuş olan 6’lı mutabakatın Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağına inanıyorum. Sıkıntılarımız çok bütün sıkıntılarımız müşterek, bu dönemde biz inşallah iktidara geleceğiz. Bütün kararlar birlikte alınacak, her ne kadar farklı siyasi görüşlerden de gelsek Türkiye’nin geleceği açısından mutabakat şeklinde bir hükümetin kurulmasına büyük ihtiyaç var. Depremzedeler ile ilgili maalesef hükümet sınıfta kaldı. Depremin dışında gelen sel felaketi ile birlikte zor durumda kaldı. Oradaki  bölgemizde yaşan insanlara sabırlar diliyorum, her zaman yanlarında olmaya çalışacağız. Önümüzdeki günlerde de bir araya gelerek beraber hareket edeceğiz.”

BÖLGEMİZDE YAŞAYAN, BAĞLARINI KOPARMAMIŞ ADAYLAR OLMALI

Küçük Menderes Bölgesinin temsil edilmesi adına bölgeden milletvekillerinin aday olmasını istediğini de kaydeden başkan Bozkurt, “Bölgedeki ilçe başkanları ve belediye başkanları ile birlikte zaman zaman toplantılar yaptık. Bizim Küçük Menderes’ten parti ayrımı yapmaksızın, ittifak üyelerinin çıkmasını istiyorum. Bizim uzun yıllardan beri Küçük Menderes Havzasından milletvekilimiz yok. Bizim sorunlarımız aktarabilecek, bizim bölgemizde yaşayan, bağlarını kopartmamış milletvekili adaylarının olması konusunda da diğer ilçe başkanı ve belediye başkanlarımızla toplantılar yaptık. Ben bugün itibari ile ilçemizden çıkan İYİ Parti’den Alper Kasap’a, Mehmet Emin Cantürk’e, Mahmut Eskiyörük’e ve ilçemden çıkabilecek adayların da arkasında hep olacağız. Yeter ki bölgenin parti ayrımı yapmaksızın, ittifak adaylarının parlamentoya taşınmasında elimizden gelen yapacağız.”

TEK YUMRUK TEK YÜREK OLACAĞIZ

Demokrat Parti Tire İlçe Başkanı Hasan Sarp ise şöyle konuştu, “Millet ittifakı paydaşları olarak bugün ülkemizin bulunduğu zorlu süreçlerden çıkmak adına genel başkanlarımız ve partililerimizin temsilcileri olarak önce ülkemizi sonra ilçemizi en iyi şekilde temsil etmek için toplandık. Birlik beraberlik içinde mücadelemizi sürdürüp, vatandaşlarımıza umut olmak adına en iyi şekilde çalışmalarımızı yürüterek yarınlara umut olmak ışık olmak için toplandık. Sahada, kadın kollarımızla, gençlerimizle hep birlikte tek yumruk tek yürek olacağız. ülkemize yarınlara umut olacağız.”

Daha sonra konuşan DEVA Partisi Tire İlçe Başkanı Fatma Yıldırım, “Millet İttifakı Tire bileşenleri olarak bir aradayız. Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu için birlikte çalışacağız. Milletvekili seçiminde ise partimize oy istiyoruz” diye konuştu.

Limoon Cafe’de düzenlenen kahvaltı programına Cumhuriyet Halk Partisi Tire İlçe Başkanı Nejat Bozkurt, İYİ Parti Tire İlçe Başkanı Yüksel Şenyurt, Demokrat Parti Tire İlçe Başkanı Hasan Sarp, DEVA Partisi Tire İlçe Başkanı Fatma Yıldırım, Saadet Partisi Tire İlçe Başkanı Mehmet Ekmen, kadın ve gençlik kolları başkanları katıldı.

Editör: Haber Merkezi