YERELGÜÇ/AYDIN UYSAL

Ödemiş’te 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen şehitler anıtlarını ziyarette Başkan Eriş’e başkan yardımcısı Ufuk Kızıler eşlik etti.

 Eriş ve beraberindekiler Çanakkale Cephesi’nde olmak üzere 1. Dünya Savaşı’nda şehit olmuş 38 Kayaköylü için hazırlanmış olan anıtı ziyaret etti ve karanfiller bıraktı. Başkan Eriş burada yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“Çanakkale Zaferinin yıldönümünde bütün şehitleri anıyoruz. Kayaköyümüz bu ülkenin savunmasında, bölünmez bütünlüğünde düşmana karşı canını siper etmiş yönüyle anılması gereken bir Beldemiz. Vatan aşkını göstermiş olan insanların Beldesi burası o nedenle ilk buradan başladık Şehitlerimizi anmaya”

Eriş ve beraberindeki ekip sonra İlkkurşun Anıtı’na geçerek karanfiller bıraktı.  Başkan Eriş burada yaptığı konuşmada ,”Şehitlik deyince Ödemişimizde İlkkurşun  Kayaköy Hamamköy  en çok şehitliğin verildiği, Şehitlik mertebesine  ulaşan insanlarımız yaşadığı yerlerdir. İlkkurşun da  olmanın anlamı Kurtuluş Savaşında  ilk direnişin yürekli adımı burada atılmış olmasıdır. Bütün şehitlerimizi saygıyla anıyoruz”, ifadelerini kullandı

Editör: Haber Merkezi