Yarışma gençlerin ilgi duyduğu Hip-Hop, Street Jazz ve Popping ana branşlarında yapılıyor. Tunç Soyer, Türkiye’deki dansa ilgisi ve yeteneği olan tüm gençleri yarışmaya katılmaya çağırdı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı, İZELMAN ortaklığıyla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında ulusal dans yarışması düzenliyor. Gençlerin ilgi duyduğu Hip-Hop, Street Jazz ve Popping ana branşlarında ve bunların alt dallarında yapılacak yarışmaya 15-21 yaş arasında isteyen herkes katılabiliyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye’deki dansa ilgisi ve yeteneği olan tüm gençleri yarışmaya katılmaya çağırarak, “Biz İzmir’de gençleri çok önemsiyoruz, onlara kulak veriyoruz, onların yolunu açmaya çalışıyoruz. Gençleri bu yarışmada dans yoluyla dinlemeyi, anlamayı dört gözle bekliyorum” dedi.

Yarışmacılar serbest stil dans yarışmasında, dans ettikleri branşa ait hareket tekniklerinin sergilendiği bireysel gösteriler yapacak. 45 saniye ile 1 dakika arasındaki koreografilerin videosunu 19 Mayıs 2021’e kadar [email protected] adresine gönderilebilecekler.

BİRİNCİYE DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR

Yarışmanın birincisine dizüstü bilgisayar, ikincisine tablet, üçüncüsüne bluetooth hoparlör hediye edilecek. Mansiyon ödülü ise kulak üstü kulaklık olacak. İlk 8’e giren tüm katılımcılara plaketin yanı sıra Çeşme’de 2 gece konaklama hediye edilecek.

Yarışmanın değerlendirme kurulu DansFabrika Dans Okulu’nun ve High Heels Dance markasının kurucusu, Koreograf Çisil Sıkı, OdaDans’ın kurucusu, Sahne Direktörü ve Koreograf Ozan Aydemir, Dans Stop Dans Okulu’nun kurucusu ve Dansçı Selçuk Demirdöğen’den oluşuyor.

Editör: Haber Merkezi