Yerelgüç / Aydın Uysal

Ödemiş’te de 50. yıl Ortaokulu, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hulusi Uçaçelik Anadolu Lisesi okul binalarında güçlendirme yapılacak. Güçlendirme ve onarım çalışmaları kapsamında ihale ilana verilerek 15 Mart 2023 tarihinde belirtilen ihale gerçekleştirilecek. İhale sonrası bu üç okulda eğitim gören öğrenciler, güçlendirme ve onarım bitene kadar belirlenen diğer okullarda eğitimlerine devam edecek.
Edinilen bilgiye göre Ödemiş Sanayi Sitesinde bulunan Çıraklık Eğitim Merkezinin de tahliye olması bekleniyor. 
İzmir Valisi Yavuz  Selim Köşger, yaptığı açıklamada 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci yarısı öncesi il genelinde 8 okulun boşaltılacağını açıkladı. Köşger, yapılan incelemeler sonucunda 8 okulun riskli olduğunu ve 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci yarısı öncesi okulların tahliye edileceğini belirtti. 2020 yılında İzmir’ de meydana gelen deprem öncesi 83 okulun yıkım kapsamına alındığını, okulların tahliye edilerek yapım ihale işlerine hemen başlatıldığını, 30 Ekim 2022 depremi sonrası 30 okulda hasar tespiti yapıldığını ve bu okullarda da tahliye işlemlerinin gerçekleştiğini kaydetti.
Köşger, "15 okulda daha üniversitelerce yapılan incelemeler sonucunda yıkım kararı alınmıştır. Toplam 128 yıkım kapsamındaki okuldan 36 okulun yapımı tamamlanarak eğitim-öğretime kazandırılmıştır. 47 okulun yapımı ise devam etmektedir. Kalan 45 okuldan 20 okulun projelendirme işlemleri tamamlanmış olup ihale süreçleri başlamıştır. 25 okulun proje çalışmaları ise devam etmektedir" dedi.

Editör: Haber Merkezi