Toplantıda Gençlik Meclisi'nden gelen öneri kararları, yeni çalışma gruplarının kurulması, kurumlara yapılması planlanan ziyaretler ve Mayıs ayı etkinliklerinin detayları görüşüldü. Ödemiş'in ortak sorunlarının tüm muhataplar ile görüşülerek raporlaştırılması ve yetkililere iletilmesi hususu toplantıda üzerinde durulan bir diğer konu oldu.

Gençlik Meclisi Üyeleri Farkındalık ve Dayanışma Örneği Sergiliyor

Gençlik Meclisi’nin önerisiyle, 13 Mayıs Cuma günü engellilere yönelik kurs veren atölye ziyaret edilecek. Engelliler Haftası kapsamında yapılacak ziyaret için Gençlik Meclisi üyeleri dayanışma örneği sergileyerek kurs öğrencileri için materyal desteği sağlamanın yanında öğrenciler ile ortak çalışma ve etkinlikler planladı.

21 Mayıs’ta Gençler Ödemiş Kurtuluş Yolunda

Gençlik Meclisi’nin lise grubu gençlerle birlikte ilçede Milli Mücadele tarihi açısından önem arz eden yerlerin ziyaret edilmesini planlandığı “Ödemiş Kurtuluş Yolu Projesi” hazırlıkları hızla devam ediyor. Yapılacak tarih ve kültür gezisinde milli mücadele döneminde ve işgal yıllarında yaşananlar, gösterilen kahramanca direniş ve Milli Kurtuluş yolunda ödenen bedeller gençlere anlatılarak, Ödemişli gençlerin yaşadıkları yerin tarihini daha yakından öğrenmesi amaçlanıyor.

Yürütme Kurulu’nca Kurum Ziyaretleri yapılacak

Ödemiş Kent Konseyi’nin 28.06.2021 tarihinde gerçekleşen Yürütme Kurulu seçiminin iptali için açılan davanın mevcut Yürütme Kurulu üyelerinin lehine sonuçlanmasının ardından kurumlara ziyaretler yapılması kararlaştırıldı. Mahkeme süreci sebebiyle yapılamayan ziyaretlere, yeni seçilen oda başkanları ile başlanacak ve planlanan takvimle devam edecek.

Ödemiş’in Ortak Sorunları Raporlaştırılacak

Toplantıda, Ödemiş’in ortak sorunlarının tüm muhatapları ile görüşülerek yapılacak tespitler sonucunda raporlaştırılmasına ve yetkili kurumlara iletilmesine karar verildi. Ödemiş Kent Konseyi Genel Sekreterliğince yürütülecek çalışma için hazırlıklar başlatıldı.

Ödemiş Kent Konseyi Mayıs Ayı Etkinlik Programı Görüşüldü

Ödemiş Kent Konseyi Yürütme Kurulu, Kültür Sanat Meclisi, Gençlik Meclisi ve Kadın Meclisi’nin Mayıs ayında yapacağı ziyaret ve çalışmalar karara bağlandı.

Ödemiş Kent Konseyi'nin Mayıs ayı etkinlik takvimi şu şekilde:

12 Mayıs 2022- Meslek Odası Ziyaretleri

13 Mayıs 2022-Gençlik Meclisi Engelliler Haftası Etkinliği “Engelli Kurs Birimi Ziyareti”

13 Mayıs 2022- Meslek Odası Ziyaretleri

14 Mayıs 2022- Gençlik Meclisi'nce “İzmir Gençlik Kent Forumu'na Katılım”

15 Mayıs 2022- Kadın Meclisi “Bahar Kahvaltısı”

18 Mayıs 2022- Kültür Sanat Meclisi Müzeler Haftası Etkinliği “Birgi-Gölcük Çalıştayları Karma Resim Sergisi”

21 Mayıs 2022- Gençlik Meclisi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Etkinliği “Ödemiş Kurtuluş Yolu Tarih ve Kültür Gezisi Etkinliği”

Editör: Haber Merkezi