YERELGÜÇ/AYDIN UYSAL

Ödemiş’in Cumhuriyet Mahallesi Ferhat Sokak Ceylin Atik Parkı karşısında bulunan bir apartmanın dördüncü katında bulunan bir daireden uzun zamandır gelen kötü kokulardan dolayı mahalle sakinleri şikayetçi oldu.

Uzun süredir bekleyen çürümüş gıda maddeleri, giysiler, pet şişeler, teneke kutular, poşet ve kâğıtlardan oluşan çöp yığınlarını temizleyen Ödemiş Belediyesi Temizlik ekipleri evden kilolarca çöp çıkardı. Çöplerin çıkarılmasının tamamlanmasının ardından ev ilaçlanıp dezenfekte edilecek.

Mahalle sakinlerinden Mustafa Bıçak Yerelgüç muhabirine şunları söyledi,

“Bu daireden 6 yıldır koku geliyor. Bütün aile bireyleri şikâyet etti, ama biz kiracı olduğumuz için maalesef bir sonuç alamadık. Bu kokudan dolayı ben bu apartmandan taşınmak zorunda kaldım. Maskesiz bu apartmana girmek mümkün değil. Bu evin içinde 5 kişi yaşıyordu. 1 kişi vefat edince gelen sağlıkçıların evi görmesiyle birlikte buranın çöp ev olduğu ortaya çıktı. Eğer sağlıkçılar eve girmemiş olsaydı burayla kimse ilgilenmezdi. Muhtarlığa, Belediye Başkanlığına birçok kez şikayet ettik. Kimse ilgilenmedi. Herkes buradan yıllardır kötü kokular geldiğini biliyor. Buraya zabıtalar geldi, polisler geldi ama bu evin içinde yaşayanlar zabıta ve polisle kavga ettiler. Bu aparmanın bodrum katı da çöplerle dolu. Yazın kokudan dolayı evimizin kapılarını ve pencerelerini bile açamıyoruz. Nihayet dünden beri temizlik başladı” dedi.

Editör: Haber Merkezi