Ödemiş’te farklı kurumlarca gerçekleştirilen altyapı yatırımlarının şehrin geleceği adına çok önemli olduğunu belirten Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, son günlerde elektrik altyapısı için yalnız merkezde değil kırsal mahallelerde de yoğun bir çalışmanın söz konusu olduğunu ifade ederek çalışmaları yakından takip ettiklerini söyledi.

Başkan Eriş, kabulü yapılıp kendilerine teslim edilen yollarda asfalt ve kilit taş onarım çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı.

GDZ Elektrik’in yeraltı kablo döşeme çalışmalarını sürdürdüğü İlkkurşun-Kayaköy yolunda incelemelerde bulunan Başkan Mehmet Eriş, kentin güçlü bir elektrik altyapısına kavuşmasının değerinin gelecekte daha da iyi anlaşılacağını vurguladı.

Çalışmaların derli toplu ilerlemesi için süreci yakından takip ettiklerini aktaran Eriş, “Merkezde ve kırsalda süren elektrik altyapı yatırımlarını şehrimizin geleceği için iyi olarak görüyoruz. Şu an İlkkurşun-Alabaş-Kayaköy yolundayız. Ödemiş’te GDZ Elektrik iyi bir altyapı çalışması yapıyor. Ama tabi ki her yeri kazıp bu hatları döşemek zorunda. Kazım yapmadan bu elektrik kablolarını döşemek mümkün değil. İlkkurşun’dan Kayaköy’e giden yolda da kazı var. Sadece şehir içi, köyün içi de değil, bağlantı yollarında da bu çalışma yapılıyor. Ama bu kablolar döşendikçe elektrik kullanan insanımız da rahat edecek. Boylu boyunca kazılan yer burası, daha büyük kablolarla süt sağım makinesi gibi diğer makineler gibi kırsalda da yoğun elektrik tüketen makineler için daha güçlü bir altyapı sağlanıyor. Bu kazılar yapıldıktan sonra kablolar döşendikten sonra bu işlerin kabulü yapılmadan da kapatıp sıkıştırmak mümkün olmuyor. Ama zamanı iyi kullanırlarsa müteahhit arkadaşlarımız çukurları bir an önce kapatırız. Toz ve çamur sorunundan uzaklaşırız. Ödemiş’in içi kadar gördüğünüz gibi çevresinde de bu kazılar var. Ama gelişim için iyi, teknoloji için iyi, makinelerimiz için, süt sağım makinesi için de iyi. Diliyoruz ki bu çalışmalar çabuk bitsin yollardaki çukurlar da bir an evvel kapansın. Çözümü birlikte arayacağız. Bu işleri biz yapmıyoruz. Bu işi GDZ Elektrik’in yüklenici firması yapıyor. Biz sonrasında denetim ve çukurların kapatılmasında onlarla beraberiz. Bize teslim ederlerse çukurları biz kapatıyoruz, ya da Büyükşehir. Ama öncesinde bu işlerin teslimi gerekiyor. Yani bu tarz altyapı işlerinin kabulü yapıldıktan sonra çukurlar kapatılabiliyor Bunu hemşehrilerimizle bir kez daha paylaşmak istiyorum. Yolun konforu değişiyor elbette, kasis oluyor, çökme oluyor. Hemşehrilerimizin de kazı yapılan bölgelerde daha dikkatli gitmelerini öneriyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi