Fırıncıların Federasyonu’nun onayladığı yeni fiyat, Ticaret Bakanlığı’ndan da onay aldığında, İzmir’de ekmek yeni fiyattan satılmaya başlanacak.

İstanbul’da 210 gram ekmek, henüz ilgili makamlardan onay gelmediği halde 5 liradan satılmaya başlandı. İzmir’de de Fırıncılar Odası’nın 200 gram ekmek için istediği 4 liralık fiyat, komisyonda kabul görmedi, gramaja 10 gram daha eklendi. Valilik, Tarım İl Müdürlüğü, İzmir Ticaret Odası, Esnaf Birliği ve Fırıncılar Odası temsilcilerinden oluşan komisyonunun kabul ettiği 210 gram ekmek için 4 liralık fiyat, Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nca onaylandı. Bu onayın ardından Ticaret Bakanlığı’na da onay için başvurulduğu, onay gelir gelmez İzmir’de 210 gram ekmeğin 4 liradan satışına başlanacağı öğrenildi.

BAŞKAN MUTLU, İZMİR’DEKİ RAKAMIN İSTANBUL’DAN DÜŞÜK OLMASINI İSTİYOR

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkanı Zekeriya Mutlu’nun, İstanbul’daki fiyatla İzmir’deki fiyatın aynı olmasına karşı çıktığı, fiyatın 4 lira olmasını makul karşıladığı ancak gramajı Fırıncılar Odası’nın istediği gibi 200 gram yerine 210 gram olmasını istediği konuşuluyor. Bakanlık onayının birkaç gün içinde gelmesi beklenirken, yeni tarifenin 1 Temmuz itibariyle yürürlüğe girmesi için fikir birliğine varıldığı öğrenildi. Bu arada fırıncıların, bir süre önce Toprak Mahsulleri Ofisi’nden çuvalı 280 liradan satın alıp depoladığı un stokunun bittiği, aynı unun 355 lira artı KDV boyutuna ulaşması nedeniyle zam talebinde bulunduğu ifade edildi.

SON ZAMMIN ÜZERİNDEN DÖRT AY GEÇTİ

İzmir’de ekmeğe en son zam, 24 Şubat’ta yapılmıştı. 230 gram ekmek 2,5 liradan satılırken, gramajı 210 grama düşürülen ekmeğin fiyatı 3 liraya yükseltilmişti. Dört ay içerisinde un, akaryakıt ve enerjiye yapılan zamlar gerekçe gösterilerek, ekmeğe yeni bir zam yapılması gündeme gelmişti

Editör: Haber Merkezi