17 Mart 2023 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Bazı Büyük Ova Koruma Alanlarının Sınırlarına İlişkin Haritalarda Düzeltme Yapılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 6972) yürürlüğe girdi. Yayımlanan karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yürürlüğe girmiş oldu.

Karar kapsamında aralarında büyük deprem felaketi yaşanan Kahramanmaraş'ın da yer aldığı 18 ilde yer alan çok sayıda ovanın koruma alanlarına ilişkin belirlenen sınırlarda değişimlere gidilmiş oldu. Alınan kararlar içerisinde yer alan ovaların olduğu iller Ankara, Balıkesir, Burdur, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Kayseri, Sakarya, Yozgat, Aydın, Bursa, Tekirdağ, Kayseri, Mardin, Uşak, Kahramanmaraş, Bolu, İstanbul, Antalya, Malatya ve Muş olarak açıklandı.

BÜYÜK OVA KORUMA ALANI RESMİ GAZETE KARARI İÇERİSİNDE YER ALAN OVALAR HANGİLERİ?

Afyonkarahisar Ovası, Afyonkarahisar Çöl Ovası, Aksaray Ovası, Ankara Haymana Ovası, Ankara Polatlı Ovası, Ankara Sarayköy Ovası, Ankara Sarıyar Ovası, Ankara Sereflikoçhisar Ovası, Ardahan Ovası, Ardahan Göle Ovası, Balıkesir Ovası, Balıkesir Gönen Ovası, Balıkesir Manyas Ovası, Burdur Öteyüz Ovası, Elazığ Uluova Ovası, Erzincan Çayırlı Ovası, Erzurum Ovası, Eskişehir Günyüzü-Ayvalı Ovası, İzmir Ödemiş (Küçükmenderes) Ovası, Kars Meydancık Ovası, Kayseri Develi-Yahyalı Ovası, Sakarya Ferizli Ovası ve Yozgat Boğazlıyan Ovası 21 Ocak 2017 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girmiş olarak kabul edildi.

Yine bu ovalara ek olarak Aydın Ovası, Bursa inegöl Ovası, Tekirdağ Karacakılavuz Ovası ve Tekirdağ Saray Ovası, Kahramanmaraş Afşin Ovası, Kayseri Erciyes Ovası, Kayseri Yamula-Elmalı Ovası, Mardin Midyat Ovası ve Uşak Eşme Ovası, Ankara Kahramankazan Ovası, Balıkesir Bigadiç Ovası, Balıkesir Sındırgı Ovası, Bolu Ovası, Malatya Erkenek Ovası ve Malatya Fındıkköy Ovası, İstanbul Gümüşyaka Ovası, Antalya Bozova Ovası, Malatya Doğanşehir Ovası ve Malatya Yazıhan Ovası, Ankara Polatlı (Girmeç-Poyraz) Ovası, Aydın Buharkent Ovasının sınırları değiştirildi.

Editör: Haber Merkezi