Haber / Dilek Acar GÜLEÇ

Cumhuriyet Halk Partisi Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, Küçük Menderes Havzasında yaşanan su sıkıntısıyla ilgili Yerelgüç Gazetesi'ne açıklama yaparak sorunun çözümü için bir araya gelme konusunda havzadaki yöneticilere çağrıda bulunmuştu.

Başkan Şenoyar’ın çağrısına Cumhuriyet Halk Partisi Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis’ten destek geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis Küçük menderes Havzasında yaşanan su sıkıntısı ile ilgili olarak ilçe binasında Yerelgüç Gazetesine açıklamalarda bulundu. 

CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Küçük Menderes, Kiraz, Beydağ, Tire, Bayındır, Selçuk ve Ödemiş’i içine alan dünyanın sayılı üç ovasından biridir. Son derece verimli topraklarda tarım ve hayvancılık yapılmaktadır. Bölgemiz sütün ve hayvancılığın başkenti durumundadır. Tarım ve hayvancılık bölgenin en önemli gelir kaynağıdır. Sebzeden, meyveye sütten ete iç ve dış mekân süs bitkileri bölge için çok önemlidir. Bölge üreticileri içinde bulunduğumuz zamanda maliyetler yüzünden çok büyük zarar etmektedir. Çiftçilerimiz, mazot, elektrik, gübre ve yem maliyetleri karşısında ürettikleri kadar zarar ediyorlar. Maliyet artışının yanı sıra tüm dünyayı saran Pandemi şartları nedeniyle savunmasız üretici, bir başka sorun ile de karşı karşıyadır. Susuzluk!”

HALİS, “ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE ÇOK BÜYÜK SU SIKINTILARI YAŞABİLİRİZ”

Su kaynaklarının zayıflaması, suyun yanlış kullanılması, tarım ve hayvancılıkta çok su tüketen ürünler sebebiyle önümüzdeki günlerde daha ciddi su sorunu yaşayacağız. Acilen tarımsal sulamada vahşi sulama yerine damlama sulama tercih edilmelidir. Çok tüketilen hayvan yemleri yerine özellikle kaba yem temininde başka çözümler üretilmelidir. Bölgedeki mevcut barajlar yanında, gölet projeleri hayata geçirilmelidir.  Susuzluk çok büyük tehlike, tüm canlılar için hayatı önemi olan su kullanımında hepimizin sorumlulukları vardır. Bu tehlikeye seyirci kalmayıp ovamızı kurtarmalıyız. Bugünden su sorunu ile ilgili tedbirler almamız gerekiyor. Küçük menderes bizlere mirastır.

Halis, “BÖLGE İNSANININ, YEREL YÖNETİMLERİN VE İKTİDARIN DA AYRI SORUMLULUKLARI VARDIR”

“Bu mirası torunlarımıza bırakabilmek için tüm zenginliği ile doğaya sahip çıkmalıyız. Bölge insanın yapması gerekenler ayrı, yerel yönetimlerin ayrı, iktidarın ayrı sorumlulukları vardır. Çünkü susuz bir hayat düşünülemez. Sorunlarımızın çözümü için ilgili bakanlıkların çözüm üretmesini istiyoruz. Devlet Desteği ve Ortak Akılla Suyu Doğru Kullanmak ve Su Sorununu Çözmek Zorundayız” dedi.

Editör: Haber Merkezi