Pandemi nedeniyle bir hayli azalan düğün ve nikah törenlerinin, yeni normalleşme kapsamında kısıtlı katılımla da olsa yapılabileceğinin açıklanmasından sonra yüzlerce genç çift, nikah başvurusu için belediyelere koştu. İlk günde Konak'ta 55, Karşıyaka'da 56, Bornova'da 46, Buca'da 33, Balçova'da 15 çift nikah; iki günde 55 yeni başvuru, 60 nikah günü değiştirmeyle, en çok müracaatın yapıldığı ilçe oldu.

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın pazartesi akşamı açıkladığı yeni normalleşme kararı sonrası, genç çiftler nikah için belediyelere akın etti.  İzmir'de en çok nikah töreninin yapıldığı ilçeler olan Konak, Bornova, Karşıyaka, Balçova ve Buca'da yüzlerce genç, kararın açıklandığı gecenin sabahından itibaren nikah memurluklarına başvuruda bulundu.

SALI SABAHI SAAT 07.30'DA KAPININ ÖNÜNDEYDİLER

Konak Belediyesi Fuar Evlendirme Dairesi Memuresi Funda Gültekin, salı sabahı saat 07.30'da dairenin önünde 60 kişinin olduğunu hatırlattı, "Çiftler kararı duyar duymaz, ertesi gün, mesaimiz saat 10.00'da başladığı halde dairemize koştu. Böyle bir izdiham beklemiyorduk" dedi.  Gültekin, Konak Belediyesi'ne salı ve çarşamba günleri nikah için 50 yeni başvuru yapıldığını, 90 çiftin de, cumartesi günleri sokağa çıkma yasağının kaldırılması nedeniyle, daha önce hafta içi olarak tespit edilmiş nikah gününü cumartesiye kaydırdığını açıkladı. 1 Ocak'tan bu yana 450 nikah başvuru kaydı yaptıklarını hatırlatan Gültekin, yoğunluğun bir süre daha süreceğini tahmin ettiklerini sözlerine ekledi.

KARŞIYAKA, EN ÇOK BAŞVURUNUN YAPILDIĞI İLÇE

Bornova'da da salı ve çarşamba günleri yapılan nikah başvurusu sayısının 46 olduğu öğrenildi.

Bu arada sadece bu iki gün içerisinde 78 çiftin evraklarını tamamladığı, gün değişikliğine gittiği

bildirildi. Karşıyaka Belediyesi, iki günde 56 çiftin nikah başvurusunu kabul etti. Balçova Belediyesi'nde, iki günlük nikah başvurusunun 15'te kaldığı görüldü.  Buca'da iki günlük kayıt, 33 olarak gerçekleştirildi.

Editör: Haber Merkezi