HABER:DİLEK ACAR GÜLEÇ

Ödemiş'in Umurbey Mahallesi Ovakent asfaltı Dolmalık mevkiinde, Hakan Güreşmen'e ait çiftlikte yetiştirilmek üzere alınan 18 adet koyun, gece geç saatlerde yaklaşık 10 adet başı boş köpeğin saldırısı üzerine parçalanarak telef oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan çiftlik sahibi Hakan Güreşmen şunları kaydetti; "Gece geç saatlerde çiftliğimde bulunan 18 adet koyunum başı boş 10 kadar köpeğin saldırısına uğrayarak parçalanmış. Durumu fark eden komşumun haber vermesi üzerine çiftliğe geldim. Baktık tüm koyunlar saldırı sonrası parçalanmıştı. Çevrede başı boş köpekler vardı uzaklaştırdık. Olayın ardından tüm yetkililere haber verdik,  gelip ilgilenen olmadı. Benim burada 18 küçük baş koyumum telef oldu. Zararımı kim karşılayacak? Bu nedenle bu başı boş köpeklerle hangi yetkili kurum ilgileniyorsa hepsini göreve davet ediyorum. Daha 3 gün önce arefe günü alt tarafta bulunan komşum Gökhan Duran’ın 2 düvesi aynı şekilde başı boş köpeklerin saldırısına uğrayarak telef oldu” dedi.

2 düvesinin başıboş köpekler tarafından parçalandığını belirten Gökhan Duran,  “3 gün önce yine gece yarısı benim 2 düveme saldıran bu başı boş köpekler 10 kadar var telef etti. Bizim zararımızı kim karşılayacak? Daha kaç hayvanımız telef olacak veya illaki bir vatandaşın canının yanması mı lazım. Şahsım adına devletimizin yetkili kurumlarını başıboş köpeklerle ilgili ne yapılması gerekiyorsa yapsınlar göreve davet ediyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi