YERELGÜÇ/BUSE BAĞCI
Olay, Akıncılar Mahallesi Gazi Caddesi üzerindeki pazar yerinde meydana geldi.
İddiaya göre, engelli bisikletiyle pazara girmek isteyen Kadir Vural, girişte görevli zabıta destek personeline engelli olduğunu belirterek kartını gösterdi. Ancak görevli, Vural’a “Yürü lan” şeklinde azarlayıcı bir ifadeyle karşılık verdi.
Daha sonra personele ismini soran Vural, bu talebe “Ne yapacaksın sen benim ismimi?” şeklinde yanıt aldı. Olayı pazarda bulunan Zabıta Müdürü’ne aktaran Kadir Vural, görevliyi Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan’a şikâyet edeceğini söyledi. Vural, bu sırada ilgili personelin yaşananları inkâr ettiğini ve kendisine küfür ettiğini iddia etti.
Kadir Vural’ın oğlu Necati Vural ise yaşananları şu sözlerle anlattı:
“Babam engelli bisikletiyle pazara girmek istemiş ama zabıta destek personeli buna izin vermemiş. Engelli kartını gösterdiğinde de ‘yürü lan’ diyerek hitapta bulunmuş. Daha sonra kahvede zabıta müdürüne rastlayan babam, ‘Senin personelin bana böyle davrandı’ diyerek durumu anlatmış. Babam, ‘İsmini söyle, seni belediye başkanına şikayet edeceğim’ dediğinde ise personel küfretti ve, ‘Sen kimsin?’ diyerek tekrar hakarette bulunmuş. Bu olayın şahidi zabıta amiri ve diğer zabıta personelidir. Ödemiş Belediyesi’nin nasıl yönetildiğini Ödemiş halkı görsün” dedi.