Haber: Dilek Ayvalı

Kahveci esnafının Gündoğdu meydanındaki eylemine katılarak destek veren Sertel, Oda Başkanı ve yönetim kurulu üyeleriyle bir kez daha bir araya geldi.

Kahvecilerin meydana inmesinin dikkate alınması gerektiğini ifade eden Sertel, “Kahvehaneler açıldı ancak oyun oynamak hala yasak. Vatandaşı dinlemek üzere uğradığım her kahvehaneden aynı şikayetleri alıyorum. Kahveci esnafı da müşteri de oyun oynamanın serbest bırakılmasını istiyor. Kahvehane esnafını meydana indiren bu talebe kulak tıkanmamalı ve gerekli tedbirlerin alınması sağlanarak bir formül üretilmeli” dedi.

500 YILLIK GELENEK

İzmir Kahveciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı da hem protesto eylemindeki desteği hem de ziyareti nedeniyle CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’e teşekkürlerini ileterek, şunları söyledi:
“Gelip derdimizi dinlemeniz ve sorunlarımıza ortak olmanız bizler açısından çok önemli. 3 bine yakın üyemiz var. Hepsi de isyan ediyor. Kirasını, elektriğini, suyunu ödeyemiyor. Çalışana maaş veremiyor. Çay ocağı işletmiyoruz. Kahvehaneye gelen oyun oynamaya geliyor. 500 yıllık bir geleneği yaşatıyoruz. Çok geç olmadan, kahvehaneler birer ikişer kapanmadan çözüm bekliyoruz.”

Editör: Haber Merkezi