Haber: Dilek Ayvalı

İzmir'in Bayındır ve Manisa'nın Sarıgöl ilçelerindeki şubelerinde 10 yıllık tecrübesi ile hizmet veren Sülek Elektrik, Güneş enerjisi sistemlerini yaygınlaştırmayı amaç edinerek ve bu doğrultuda teknolojinin tüm olanaklarını kullanarak yeniliklere devam ediyor.

Uzman kadrosu, güvenilir işçilik ve %100 memnuniyet garantisi ile bölgede birçok işlere imza atan Sülek Elektrik, güneş panelleri ile elektrik üretimi ve dalgıç pompası çalıştırılması ile vatandaşların kendi elektrik üretiminde öncülük sağlıyor.

Güneş enerjisinin faydaları arasında bu enerji türünün hiçbir zaman bitmeyecek olmasını söyleyen Sülek Elektrik işletme sahibi Elektrik Teknisyeni Mustafa Sülek,“Günümüzde kullanılan doğalgaz, petrol gibi enerji türleri ilerleyen zamanlarda tükenebilir. Fakat güneş enerjisinin tükenmesi gibi bir durum yoktur. Sınırsız enerji, direk enerji, kaynağı temiz, enerji depolaması kolay ve oldukça maliyeti düşük bir sistem olduğundan günümüzde tercih edilen bir sistem olmuştur. Ayrıca atmosfere zehirli gazlar vermeyerek çevreci bir kurum olmuştur. Geliştirilen teknolojiler güneş enerjisine bağlı yapılmaktadır. Güneş enerji sistemlerinden yararlanarak alt yapı maliyeti de düşmektedir. Ucuz yollu yatırım maliyeti ve yüksek verimi ile kısa zamanda en çok tercih edilen enerji kaynağı olmuştur. Güneş enerji sistemi çevreye duyarlılığı ile dikkat ve ilgi çekmektedir. Güneş enerjisi kullanım alanları oldukça geliştirilmiştir” dedi.

“İHTİYACINIZ OLAN ELEKTRİĞİ KARŞILAR”

Kurdukları sistem ile güneş ışığını %20 verimli elektriğe çevirerek vatandaşların ihtiyacı olan elektriği karşıladığını ifade eden Mustafa Sülek, “Elektrik abonesi, evinin terası, balkonu veya bahçesi olan herkes kendi elektriğini kendi üretebilir. Güneş enerji panelleri kış aylarında da ihtiyacınız olan elektriği karşılamaktadır. Çünkü paneller sıcaklıklara göre verim vermez. Direk olarak güneş ışınlarını üzerine çekerek ısıyı elde eder. Güneş panellerinde mevcut olan vakumlu tüpler sayesinde güneş ışınlarını her açıdan ve doğrudan alabilir. Bu sayede günün her saati güneş ışınlarını panellere dik bir şekilde verir” şeklinde konuştu.

5 YILA KADAR %SIFIR FAİZLİ KREDİ İMKANI

Sülek “Güneş enerji panelleri sayesinde güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştüren bu sistemle nerede olursanız olun, kendi enerjinizi kendiniz üreterek, kendiniz tüketebilirsiniz. Bahçe ve tarım alanlarının sulanmasında önemli bir payı olan dalgıç motoru da bu sistem ile çalıştırılabilmektedir. Ayrıca, tarımsal sulama projelerinde 5 yıla kadar %sıfır faizli kredi imkânı sağlanmaktadır” ifadelerini kullandı.

İzmir ve Manisa bölgesinde hizmette sınır tanımadıklarını ifade eden Mustafa Sülek, Turgutlu’da Dönmez Elektrik, Alaşehir’de Güçlü Bobinaj, Gölmarmara’da ise Oturaklar Elektrik bayilerinin olduklarını belirterek, sistem hakkında 0532 402 44 42 nolu telefondan detaylı bilgi alınabileceğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi