YERELGÜÇ

Tire Belediyesi Derekahve Sosyal Tesislerinde düzenlenen kahvaltı programına Tire Belediye Başkan Yardımcısı Sefa Yıldırım ve Kültür Sosyal İşler Müdürü Duygu Eskiyörük de katıldı. Tireli gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, düzenlenen toplantıda dört yıllık icraatlarını anlattı.

ALTYAPI OLMADAN ÜSTYAPI OLMAZ

Göreve gelir gelmez israfın önüne geçerek mali bir disiplin ortaya koyduk.  Tire Belediyesi’nin Vergi Dairesi ve SGK kurumları dâhil vadesi geçmiş bir borcu yoktur. Geçmiş dönem borçlarımızı da taksitlendirdik. Güncel borçlarımızı da günü gününe yatırmaktayız. Göreve gelir gelmez İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile yapmış olduğumuz istişareler sonucu ilk olarak altyapı hamlesi gerçekleşti. Tire’de artan kanser hastalıklarının bir kısmının sağlıksız içme suyundan kaynaklandığını düşünerek önce halk sağlığı dedik ve İzmir Büyükşehir Belediyemiz öncülüğünde Tire’nin 35 yıldır el değmeyen altyapı sorununu çözdük. Çünkü biz biliyoruz ki altyapı yapılmadan üstyapıyı yapmak vatandaşın parasını çöpe atmak olur. Aynı zamanda İzmir Gaz ve TEDAŞ ile de görüşerek eş zamanlı olarak diğer kurumlarda yapması gerekenleri yaptı. Altyapının Tire’de çözüme kavuşması nedeni ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın tunç Soyer’e teşekkürlerimi sunarım.

ÜSTYAPI’DA TAMAM

Tire Belediyesi olarak altyapı hamlesinin tamamlanmasının hemen ardından hızlı bir şekilde planlamamızı yaparak İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde üstyapı çalışmamıza başladık. Tire’de Cumhuriyet tarihinin en büyük asfalt hamlesini gerçekleştirdik. Özellikle sanayi bölgesinde 50 yıldır tek kazma vurulmayan yolları asfaltla kapladık.

BORÇSUZ BELEDİYE

Göreve geldiğimiz yıl 11 milyon dolar seviyesinde olan borcumuzu 2.5 milyon dolar seviyelerine getirdik. Bu borcu da ödeme gücümüz var ancak borçlarımız düşük faizle taksitlendirildiği için bunu ödemek mantıksız olur. Çünkü biz iş yapmaya devam eden bir belediyeyiz.

ARAÇ FİLOMUZU GENİŞLETTİK

Göreve geldiğimiz yıldan bu yana araç filomuz ve makine parkurumuzu ciddi anlamda güçlendirdik.  Belediye bünyemize kendi öz kaynaklarımızla İş makineleri, kamyonlar, binek araçlar, ekip ve ekipman satın alarak hizmet kalitemizi yükselttik. Bunun yanı sıra Belediyeler Birliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Yunus Emre Belediyesi’nden hibe araçlar aldık.

İLÇEYİ KAVŞAKLARLA DONATTIK

Yol medeniyettir dedik 2022 yılında ilçemizi kavşaklarla donattık. Kavşakların yapılması ile birlikte trafik kazalarında azalırken, trafik akışı rahatladı ve kent modern bir görünüme kavuştu. Yıllardır atıl hale gelen ve zamanla yıpranan Alay Parkına yeniden hayat verdik. Çevre duvarlarını kaldırıp modern bir görünüme kavuşturduk. Göreve geldiğimiz günden bu yana pandemi öncesi ve sonrası sayısız sosyal faaliyet e imza attık. Rahvan At yarışları, Deve Güreşleri, Dağcılık şöleni, gençlik şöleni, İncir festivali, motosiklet festivali gibi birçok etkinliği hayata geçirerek vatandaşlarımızla bir araya geldik. Bölgenin en önemli Türk İslam eserlerinden olan Balım Sultan Türbesini Valiliğimiz le birlikte restore ediyoruz. Çalışmamız kısa süre sonra tamamlanacak.

ENGELLERİ AŞTIK

Tire Belediyesi olarak göreve gelir gelmez engelleri kaldırdık. Engelli bireylerimizin hayatlarını kolaylaştırmak adına çalışmalarımız devam ederken seçim öncesi hedeflerimiz arasında yer alan Engelsiz kafe projemizi hayata geçirdik. Fatih mahallesi başta olmak üzere birçok mahallede kaldırımlarımızı yenileyerek modern bir görünüme kavuşturduk.

EVDE BAKIM

Seçim öncesi hedeflerimiz arasında olan evde bakım hizmetini İzmir Büyükşehir Belediyemiz’in destekleri ile başlatıyoruz. Kısa süre sonra hizmeti aktif hale getireceğiz. Sosyal Belediyecilik anlamında üzerimize düşeni fazlasıyla yaptık.

HALK EKMEK

Tire Belediyesi olarak seçim öncesi hedeflerimiz arasında yer alan Halk ekmek satış büfelerini hayata geçirerek hizmeti vatandaşımızın ayağına götürüp onlara hizmet verdik. Günde 15 bin ekmek çıkararak 16 satış büfemize dağıtımını gerçekleştiriyoruz.

HAYVAN BARINAĞI

Göreve geldiğimiz günden bu yana modern bir hayvan barınağını hayata geçirdik. Uygunsuz koşulları ortadan kaldırarak Belediye tarihinde ilk kez can dostlarımızı hazır mama ile beslemeye başladık. Sadece 2022 yılında 741 can dostumuzu kısırlaştırarak aşı ve genel muayanelerini yaptık. 57 can dostumuzu sahiplendirdik. Modern barınağımızda hizmetlerimiz devam ediyor.

HOŞGELDİN BEBEK

Sosyal Belediyecilik anlamında Göreve geldiğimiz yıllarda başlattığımız Hoş geldin Bebek projemiz devam ediyor. Bu yılda yeni doğan 550 bebeğimize hoş geldin bebek diyerek hediyelerimizi takdim ettik.

PARKLARIMIZI YENİLEDİK

Tire Belediyesi olarak zamanla eskiyen ve atıl hale gelen parklarımızı sil baştan yeniledik. Tire’ye kendi öz kaynaklarımızla onlarca çocuk oyun gurubu ve kondisyon aleti koyduk. Yeni park alanları yaptık. Eskiyen parklarımızı da yeniledik. Yenilediğimiz tüm parkları güvenlik kameraları ile donattık. Sadece 2022 yılında öz kaynaklarımızla Tire’ye 12.520 m2 yeşil alan, 14 adet çocuk oyun gurubu, 5 takım spor kondisyon aleti, 8 adet park yenileme ve 1856 m2 zemin kauçuk kaplama yaptık. Mevcut 59 çocuk oyun gurubu ve 27 adet spor kondisyon aleti kontrol ve bakımları yapıldı. Daha yeşil bir Tire için ilçe genelinde yeşillendirme çalışmalarımızı sürdürdük.

KÖY ZİYARETLERİ

Kırsal mahallelerimizi unutmadık. Fırsat buldukça mahalle ziyaretleri yaparak vatandaşlarımızla bir araya gelip sorunlarını dinledik. Kırsal mahallelerimizde İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile başlattığımız asfalt hamlesinde birçok köy yolunu asfaltladık. Birçok köyde meydan düzenlemesi yaparak köylerimizin daha modern bir görünüme kavuşmasını sağladık.

ORHUN ABİDELERİ

Türk tarihinin ilk yazılı vesikası Göktürk yazıtlarının bire bir aynısı Tireli heykeltıraşlar tarafından yapılarak Tire’de Cumhuriyet Meydanına koyuldu.

SAZ ÇAVDARI VE BUĞDAY EKİMİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın tunç Soyer’in başlattığı “Başka bir Tarım Mümkün” vizyonu çerçevesinde kendi tarlalarımızı kendimiz ekerek Belediye bütçemize destek sağladık.

SOSYAL MARKET

Sosyal Belediyecilik anlamında Seçim öncesi hedeflerimiz arasında yer alan Sosyal market projemizi hayata geçirdik. Normal bir marketten hiçbir eksiği olmayan bu marketin tek farkı, burada para geçmemesi. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza verdiğimiz kartlar sayesinde vatandaşlarımız ihtiyacı olanı buradan alabilecek. Biz bu projede Tireli İş İnsanları ve hayırsever vatandaşlarımızın da desteğini alarak veren el ile alan eli buluşturduk.

SPORA DESTEK

Sporun ve sporcunun yanında olduk. Yaz spor okullarında birçok branşta sporcu yetiştirdik. Altyapılara önem vererek amatör kulüplere destek olduk.

SÜNNET ŞÖLENİ

Göreve geldiğimiz günden bugüne Tireli İş İnsanlarının da destek verdiği 2 adet sünnet şöleni gerçekleştirdik. Son sünnet şöleninde 50 çocuğumuz erkekliğe ilk adımını attı. Sünnet şöleninde 3 bin kişilik yemek ikramı yaptık.

GES PROJEMİZ İHALE AŞAMASINDA

Tire Belediyesi olarak birçok alanda üretim odaklı çalışıyoruz. Bu kapsamda kendi elektriğimizi üretmek için Gazi Mustafa Kemal Atatürk Stadyumu üzerine Güneş Enerjisi Santrali kurma projemizde fizibilite çalışmalarımızı tamamladık. Kısa süre sonra ihale aşamasına geçeceğiz. Projemizi tamamladığımızda Belediyemiz kendi elektriğini ve hatta daha fazlasını kendisi üretir hale gelecek.

IŞIL IŞIL TİRE

Çalışmalarımız kapsamımda ilçe genelinde bir sokak aydınlatma projemiz var. Bekleme mevkiinden başlayacak olan proje istasyon Caddesi, 29 Ekim Caddesi, Atatürk Caddesi, Gümüşpala Caddesi ve Adliye Meydanını kapsayacak. Proje tamamlandığında Tire'ye çok yakışacak.

MUTLU BELEDİYE MUTLU PERSONEL

Tire Belediyesi'nde çalışan personelimizin yüzü gülsün ve çalışma şartları iyi olsun diye şartlarımızı zorlayarak her zaman bölge genelinde en yüksek ücreti vermeye çalıştık. Çünkü biz büyük bir aileyiz. Onlar mutlu olursa Tire Mutlu olur.

TARİHİ KUTU HAN ÇEVRESİ YENİLENECEK

Tarihi Kutu Han çevresi İzmir Büyükşehir Belediyemiz öncülüğünde altyapısı yenilenerek sokak sağlıklaştırma projesi yapılacak. Projenin ardından bu alana aydınlatma projesi uygulanarak şehir estetiğine uygun modern bir alan kazandırılacak.

CUMHURİYET MEYDANI DÜZENLEME

Cumhuriyet Meydan düzenleme çalışmamız devam ediyor. İlk olarak meydan düzenleme kapsamında kaldırımlarımızı yeniledik. Kaldırımlarımıza 1.80 cm boyunda yeşil alanlar bıraktık. Ancak ATM ve büfelerin önündeki kaldırıma bu uygulamayı yapamadık. Kaldırımda büfe ve ATM’lerin olması engel oldu. Bizde kaldırım üzerinde bulunan iki büfe ve 2 ATM’yi İstasyon Caddesi güzergâhına alarak bu sorunu ortadan kaldırdık. Böylelikle vatandaşlarımızın yürüyecekleri kaldırım alanı genişlemiş oldu” dedi.

Editör: Haber Merkezi