Haber: Dilek Ayvalı

Toplantıda 4 ana gündem maddesi 1 ek gündem ile birlikte komisyonlardan gelen raporlar görüşüldü. Meclis toplantısında Telsiz Haberleşme Sistemi kurulması için Tire İlçe Emniyet Müdürlüğüne bina tahsisi , İZSU Genel Müdürlüğü'ne Akyurt Mahallesinde su kuyusu açması için Tire Belediyesi'ne ait arazinin tahsisi ve Tire Müzesi'nin 535 eserinin Tire Kent Müzesi'nde sergilenmesi gibi önemli konular konuşulup kararlar alındı. 

TÜM MADDELER OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ 

Yapılan toplantıda oylamalar sonucunda Bahariye Mahallesi 963 ada 8 parsel de kayıtlı gayrimenkulun yaklaşık 50 m2'lik kısmının Kriptolu Milli Telsiz Haberleşme Sistemi kurulması amacıyla Tire İlçe Emniyet Müdürlüğüne tahsis edilmesi ile ilgili madde Hukuk ve İmar Komisyonlarına, Tire Belediyesi 2020 Mali yılı Bütçesinde görülen ihtiyaç üzerine tertipler arasında aktarma yapılması ile ilgili madde Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edilirken , Tire Belediyesi'nde görev yapan 4688 sayılı yasaya tabi kamu personelini kapsayan Sosyal Denge Sözleşmesinin Belediye adına yapabilmek üzere Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran'a yetki verildi.

Memurlara ödenecek sosyal denge ücretleri ile ilgili görüşlerini belirten Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran "Göreve geldiğimizden bu yana aldığımız önlemler ve mali disiplin sayesinde belediyemizin çarklarını döner hale getirdik. Bu sayede memurlarımıza gerektiği dengeyi rahatlıkla sağlayacağız" dedi. 

AKYURT MAHALLESİ ARTIK SUSUZLUK YAŞAMAYACAK

Aralık ayı meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü'nün Akyurt Mahallesinde yaşanan su sıkıntısını gidermesi için Tire Belediyesi'nden talep ettiği taşınmaz oy birliği ile tahsis edildi. 

TİRE MÜZESİ'NİN 535 ESERİ TİRE KENT MÜZESİ'NDE SERGİLENECEK 

Toplantıda ayrıca Tire Müze Müdürlüğü' nde bulunan 535 adet Etnoğrafik eserin Tire Belediyesi Kent Müzesi' nde sergilenmesi için Tire Belediyesi ile Tire Müze Müdürlüğü arasında Protokol yapılması hususunda Belediye Başkanına Salih Atakan Duran'a yetki verildi. Protokol imzalandıktan sonra eserler Tire Kent Müzesi'nde sergilenecek.

Aralık ayı meclis olağan toplantısı ikinci bileşimi 7.12.2020 Pazartesi saat 19.00'da yapılacak.

MECLİS ÜYESİ ORUCAK'A DOĞUM GÜNÜ SÜPRİZİ

Tire Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısında doğum günü süprizi yapıldı. Toplantının dilek temenniler bölümünde konuşma yapan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran Tire Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Görkem Orucak'ın doğum gününü kutladı. Doğum günü pastasını kesen Orucak, Başkan Duran ve belediye meclis üyelerine teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi