Efendim bu hafta ağzına, afiyetine düşkün halkımız için sultanlara layık bir yemek tarifi ile karşınızdayım. Bu yazımda sizlere Kırıkkale yöremize ait “Vali kebabı” yemeğinin tarifini vereceğim.

Vali kebabı için gereken malzemeler:  

Suyu, mavisi, yeşili, taşı, toprağı, yeri ayrı, göğü ayrı her şeyi ayrı güzel bir vatan!

Vatanın katledilişine, olana, bitene kör, sağır ve dilsiz bir millet!

Yok edilip hiç sayılan hukuk ve adalet!

Sağlığı ayrı eğitimi ayrı bitirilen bir sistem!

Ve taaa uzaktan kumandalı bir aşçı…

 Malzemelerimiz hazırsa yemeğimizin yapılışına geçiyorum…

 Tarihi boyunca destanlar yazmış bir millet; hukuka, askere ve milli değerlerine kasteden itibarsızlaştırma hamleleri ile güzelce yoğrulur. Ortaya çıkan güvensizlik buhranı sayesinde millet parçalara ayrılır. Her parça “Adana Kebap” gibi ayrı ayrı şişlere takılır, pişirilir (kızdırılır). Vatan toprağına Ali’nin, İsmail’in, Ahmet’in, Mehmet’in kanı dökülür. Üzerine şişler konulur ve rulo yapılır. Rulolar tabağa konur. Servise sunulur.

 Kıymasız, patatessiz, sarımsaksız, karabibersiz bir kebap tarifi olur mu?

 Oldu işte!

 Üstteki “Turkish Kebap!” tarifine ağzının suyunu akıtarak bakanların olduğunu hiç görmemiş, duymamış ve bilmiyorsanız yazık! Size de yazık, bana da yazık! Hepimize yazık!

 Dizilerden fırsat bulabilenler izlemiştir. Geçen hafta peşmerge Türkiye üzerinden Kobani’ye geçti. Geçerkende bizde şöyle bir soluklandılar. Yemek falanda yediler. Açılımın mimarlarından Beşir Atalay’ın memleketi Kırıkkale’ye özgü “Vali Kebabı” yediler mi bilmem ama ne yedilerse bizim Vali’den yediler. Yani Alman usulü herkes kendi kesesinden yemedi. Vali Türk usulü Peşmerge’ye “Bendensin!” dedi.

 Onlarda yediler, gittiler.

 Kucak açtık herkese verdikçe veriyoruz. Doyurmadığımız millet kalmadı.  Açlıktan Gazileri ölen bir devletin Peşmerge doyuran insanları olduk. Sonumuz hayrola!

 Eee, eee, eee, e! Eee, eee, eee, e! Şişşşşşşşşt! Uyuyolar…